lördag 3 september 2011

En händelserik dag!

Äntligen sitter jag i lugn och ro i mitt soffhörn och slappar litegrann, eller för att vara helt ärlig har jag suttit här några timmar med en god granne och lite gyllene vätska i glasen.

Den här dagen blev bra mycket mer händelserik än jag hade tänkt mig...men på ett positivt sätt. Först besöket i stan, där jag valde tapet till gillestugan och beställde tapet till sonens rum och köpte lite färg, spackel och annat. Efter det en tur till centrum och matmarknad....jösses vad mycket gott det fanns! Köpte med mig alldeles för mycket hem...parmesan-, chili-, pesto-, vitlöks- och tomatost! Dessutom en mycket god chilisalami...Mums!!

Väl hemma ringde jag en bekant och frågade om hjälp att ta ner väggen framför muren i källaren, han skulle bara komma och titta och vips var klockan halv sex och väggbiten var borta....men inte dammet i mammas källare....Men det tar jag bort i morgon. Mitt i allt detta kom en kompis till honom som plötsligt hjälpte mig med två andra saker jag inte klarade själv....fort var det gjort....Vilka snälla människor det finns, helt fantastiskt.
Tycker lite synd om min stackars mamma som får bo i den röra jag har ställt till med i hennes källare samtidigt känner jag en oerhört stor tacksamhet till henne som står ut med det för att det ska bli mindre rörigt för oss när vi ska flytta in där. Jag hoppas att hon hinner njuta av att det blir klart ett litet tag i alla fall innan hon flyttar, det är hon värd!!
Det ser ut att bli strålande väder idag, staden ska få ett besök. Det ska tittas på tapeter till gillestugan och beställas tapeter till sonens rum. Han har redan valt. En av mina snälla farbröder ska hjälpa till med tapetseringen...tack, tack, tack...!! Det blir ett besök på stan också då det är internationell matmarknad, det låter spännande och gott. Har också beställt dill från en lokal odlare som ska hämtas och betalas.