måndag 5 december 2011

Nu är det äntligen kväll och jag har kommit hem och lyssnar till nåt enstaka dropp från källaren. Det har minskat, tack och lov. Arbetshypotesen just nu är att det är avloppsledningen från diskbänken som går under golvet som sprungit läck. Ledingen går tvärs över gillestugetaket så det verkar troligt. 

Klockan sju i morgon bitti kommer en snickare för att börja riva ut under diskbänken. Förhoppningen är att hålet är i kröken därunder och att det går att laga och komma åt där. Eftersom skadan upptäcktes tidigt kanske den inte behöver bli så stor....hoppas kan man ju.....och det gör i alla fall jag.

Min vana trogen försöker jag hitta positiva saker när det händer nåt som egentligen inte är så positivt.

  • Tur att det inte är nån människa som kommit till skada.
  • Tur att vattnet inte rann över teven eller soffan.
  • Tur att det inte hände på helgen.
  • Tur att det hände nu och inte under julhelgen när huset är fullt av folk.
  • Tur att det hände en måndag morgon, hela arbetsveckan är ju kvar så att det kan hända saker här hemma.
  • Tur att jag hann ha min inflyttningsfest!
  • Tur att jag inte bröt knäet igen....
  • Tur att det ser ut som om  jag får hjälp snabbt.

Kan tänkas att jag kommer på mer vad det lider men detta är i alla fall en start.

  • Jag höll på att glömma; Tur att jag har en rådig son som handfast tog tag i eländet i morse.

Dripp, dropp, dripp, dropp......den här dagen blev inte riktigt som det var planerat...i alla fall inte i min planering. Precis när jag skulle börja första lektionen i morse ringer det på jobbet med ett meddelande att det är en vattenläcka i taket i vår gillestuga....precis innan Sudden skulle gå till skolan hörde han hur det droppande och rann. Rådig kille sprang upp efter kastrull och ringde mormor på samma gång. Sen hämtade han fler kastruller för att sätta ut där det rann. Dessutom tänkte han på att snabbt dra ur alla kontakter och flytta dem så långt från vattnet det gick!
Nu har dagen gått och jag har jobbat halvkoncentrerat mellan snabba besök hemma för att träffa vvs:are, försäkringsbolag och snickare vid olika tillfällen under dagen.....Tur att jag har duktiga elever som jobbar på bra själv och snälla kollegor som täcker upp för mig. Nu är jag på väg till stan med sonen som ska fixa glasögonen som fått en tjobläng på en rast igen, sen ska han träna.