fredag 20 januari 2012

Snart är det dags för skidskytte, så nu har jag bänkat mig framför teven igen. Har haft hjälp både inomhus och utomhus idag. Först med att få gården skottad, sen med att sätta upp ett handtag i duschen så att jag har att hålla mig i när gipset tas bort och det blir dags att duscha i källaren igen.
Hjälpredan hade dessutom med sig eget nybakat bröd till kaffet....vilken bonus!

Ute fortsätter snön att falla...tänk om en del av det här kunde ha fått komma under mörka november och december i stället för nu. Att titta ut och se all snö gör att det är väldigt svårt att förstå att om  tre månader är det mesta borta....

När skidskyttet är slut ska jag börja hacka grönsaker till ikväll och göra lite olika såser som tillbehör. Hoppas att jag inte glömt någonting...men det går säkert bra ändå...det brukar ju göra det. Nu är det dags att hålla tummar och tår för svenskarna...framförallt för Fredrik förstås!
Meeeeen vad snön vräker ner...det räcker nu!! Nyss var min altan skottad, nu är den täckt med ett tjockt lager snö igen...buhu....

Jag måste ha drömt snödrömmar för plötsligt i natt vaknade jag och kände panik för att jag inte bett någon skotta växthustaket...sen kom jag på att jag inte har nåt växthus längre.....vanans makt är stor. Med de snömängder som kommit efter jul hade jag fått be om hjälp många gånger annars.

Fast jag har kommit på att jag nog är en plogvallsmagnet....för i de hus jag bor blir vallen efter plogbilen alltid tre gånger så hög och bred som hos grannarna mitt över gatan.
På Olympiavägen blev det alltid en vidrig plogvall hos mig medan den andra sidan fick en liten, liten ynklig vall...och gissa vad...det blir precis likadant här.....Tur att jag inte skulle jobba idag...jag hade inte kommit ut med bilen....(om jag skulle ha kunnat köra förstås...)
Jag måste säga att jag tycker att det är märkligt när det plogas att det är okej att vräka in snö på tomterna hos folk och sen inte ta bort så att man kan ta sig ut...Jag får ju inte göra tvärtom....vräka ut snön på vägen....