måndag 30 januari 2012

Här pågår statisk böjträning...


Nej nu ska jag strunta i mitt värkande knä och diska.....

Sitter som bäst och funderar vad jag ska äta till middag, sonen åkte tidigare till stan för att fixa glasögonen, den del som de beställt hem hade kommit nu. Sen skulle han köpa en hdmi-kabel också. Därför bestämde han och mormor att de skulle äta på stan, så jag får alltså middag alldeles själv. Det blir nog rester från igår, gratäng och ingefärsstek!
Fikasurr en stor del av förmiddagen, läxläsning (inte för mig) med matpaus, blomvattning, lite tvätt, telefonsurr, låsmuskelträning, böjträning....men nu gör det ont....det strålar och värker i mitt knä så jag skulle tro att jag får låta bli att träna en stund....Jag ska nog fortsätta med lite bokläsning, håller på med en jag har lånat av min kusin just nu.

Fem helt olika böcker

För ett tag sen fick jag låna några böcker av en god vän. Här kommer en kort recension av dem.

Bok nr: 1 Brustna hjärtans café av Lolly Winston.
Den handlar om en kvinna vars man dör när hon är 36 år gammal. Hela hennes tillvaro faller samman och hon kämpar för att vara en stilfull änka men klarar inte av det. Till slut förlorar hon sitt jobb efter att ha kommit dit i morgonrock och tofflor och som en följd av det flyttar hon och då ändras hela hennes liv. Hon träffar många nya människor som påverkar hennes livsval. Andra halvan av boken påminde en aning om Marian Keyes sätt att skriva.

Bok nr 2: Kicki & Lasse av Peter Kihlgård.
Den handlar om två storstadsmänniskor som lever i ett destruktivt förhållande men som ändå inte klarar sig utan varandra. Hela boken har en mörk ton över sig och redan i bokens första rader förstår man vad som är på väg att hända.

Bok nr 3: De små tingens gud av Arundhati Roy.
Det är en indisk historia om en släkt där ett tvillingpar är centrum i berättelsen. Boken handlar om klasskillnader, släktgroll, lust, om alla stränga regler som omger kastssystemet. Det är en bok man inte bara läser, man måste ge den en chans då sätter den sig och ger en riktig läsupplevelse.
Jag tyckte att det var lite svårt att hålla isär alla olika namn i boken, vem som var vem och vad deras roll i berättelsen var. Saknade också en lite större koppling mellan början och slutet av boken....men det kan också vara så att den fanns där bara det att jag läste en del av den lite okoncentrerat.

Bok nr 4: Dödsdömd av Béatrice Saubin.
Boken är en verklighetsbaserad bok om en ung tjej som efter att ha växt upp hos sin mormor ger sig ut på äventyr i världen. På en av sina resor träffar hon en kines som faller för. Han lurar henne förstås så hon fastnar i tullen med fem kilo heroin i väskan när hon ska resa ut ur Malaysia. Boken beskriver dels hennes uppväxt som leder henne ut i världen, dels beskriver den hennes tio år i malaysiskt fängelse.

Bok nr 5: De röda skorna av Kathryn Harrison.
Sent 1800-tal i Shanghai till Franska rivieran på 1920-talet. Huvudpersonen May får sina fötter lindade av sin farmor när hon är fem år och hennes fötter har en central roll genom hela boken. May blir tidigt bortgift med en äldre man som utsätter henne för ett sånt stort lidande att hon till slut flyr och väljer ett liv på bordell. Där möter hon sin blivande man, en godhjärtad naiv västerlänning som sakta inlemmar henne i sin familj. May har en stark vilja, hon är egensinnig, vacker men samtidigt destruktiv. En stark, fängslande skildring av en svunnen tid.


Näpp sjukgymnasten var sjuk idag också...men tänker man efter hörs det ju på namnet....men i morgon hoppas jag att han är en frisk sjukgymnast!
Sista måndagmorgonen  på ett tag som jag kan ligga kvar under täcket den här tiden, om jag får resor till och från jobbet vill säga. Bäst jag slänger in den brasklappen, om jag inte får det blir det ju fortsatt sjukskrivning. Har jag inte hört något från försäkringsbolaget i morgon ska jag ringa.

Hörde på nyheterna i morse om en undersökning som har gjorts där man jämfört olika bantningsmetoder under ett längre tag. Medlemmarna i studien fick följa olika dieter där alla  hade en rekommendation där kaloriintaget skulle sänkas lika mycket, det spelade alltså ingen roll vilken typ av matvaror man minskade ner på. Det visade sig att alla metoder var lika effektiva...det som var avgörande var att man inte fuskade utan följde dieten.
Misstänker att förespråkare för allehanda metoder inte gillar att höra detta.  Undersökningen borde ju i alla fall får tyst på de som käbblar med varandra i media om vilken diet som är bäst.
Däremot har man kanske mer eller mindre lätt att följa olika dieter, mår mer eller mindre bra av att äta eller inte äta vissa livsmedel. Därför är det väl bra att det finns varianter, men det visar ju också att minska mängden mat och att hålla sig till sin diet är viktigast. Men för alla som kämpar med att följa olika dieter måste det ju kännas skönt att veta att den man själv följer är den rätta likväl som en diet nån annan följer.

Snart ska jag prova att ringa min sjukgymnast jag hoppas verkligen att han är frisk idag, nu behöver jag få komma dit!