lördag 4 februari 2012

Äntligen har den moderne Sherlock kommit tillbaka på TV, en helt suverän serie.  Det satt fint att kolla in den efter melodifestivalen som jag faktiskt såg. Jag var ju bara tvungen att se hur det gick för Thorsten, trots det tillstånd han såg ut att vara i lyckades han framföra sin låt helt okej. Han är speciell Thorsten...barfota reser han sig igen....Men när han tafsade programledaren på rumpan, då gick han över gränsen, Thorsten!
 
Men mina favoriter var Dead By April fast jag kan tänka mig att det är många som inte tycker att de passar in. Fast uppenbarligen var det fler än jag som gillar rock eftersom de gick direkt till Globen. DBA:s  blandning av riktigt tung rökig rock och melodiösa slingor är geniala tycker jag. Nu lockar sängen, jag har i alla fall inte så ont i knäet längre, det har mått bra av vilan idag. I morgon tar jag nya tag.
Klart för servering!

Nu har vi nått ett stadium av totalt paltkoma....hur vi ens ska orka med nån paj sen...men ger vi det några timmar så ska den nog gå ner också!

Kalkonschnitzel med pankopanering! (rekommenderas varmt)

Till det lite sallad och enklast möjliga sås, creme fraiche med sweet chilisås.

Klyftpotatis med en blandning av sötpotatis och Folva.
Sitter och väntar på att de stora marängerna i form av hjärtan ska gräddas klart. Sen ska potatis och sötpotatis i klyftor in i ugnen. Till det blir det dubbelpanerad kalkonschnitzel. Jag har förberett genom att dela filén i skivor, blandat kryddor med mjöl, vispat upp ägget och hällt upp panko. Så det är bara slutfasen kvar.
Nygräddad keylime-paj, rosa mimimaränger i ugnen och maränghjärtan i väntan på att gräddas.



Satt nyss och funderade över vilka middagsplaner jag skulle göra upp för dagen...kyckling verkade som en bra plan till det ögonblick jag insåg att vi inte har nån i frysen....det har väl aldrig hänt förut. Så den söta lilla kycklingen klarar sig denna gång....

Så nu blir det till att tänka om....kalkon kanske kan få bli ersättningen, det vet jag att vi har i alla fall.




I morgon tänkte jag göra älggryta med ketjap manis och mycket annat smarrigt i.
Jag har rätt mycket lime också så jag tror att jag ska göra en keylime-paj. Det är så gott och det var längesen jag åt det.
Just nu sitter jag och tittar på Kalla när hon glider fram i spåret. Sedan ska jag nog gå upp och börja med pajen.

Okej, det är nästan -30 ute och det snöar. Nu får väl vädergudarna bestämma sig, antingen kyla eller snö....

Burr, det är verkligen kallt idag....igen...skönt att kunna stanna inomhus och inte behöva göra något ute. Sonen tog in mycket ved häromdagen så vi kan elda och mysa. Funderar faktiskt på att ta en bastu så här på förmiddagen. Börjar bli lite hungrig så jag tror jag ska göra frukost, sen bastu...och efter det vinterstudion. Det verkar vara en lagom plan för dagen tycker jag!


Mitt knä gör ont när jag går idag så jag tror bestämt att den här lördagen ska få bli en liten vilodag när det gäller träning. Inte ens toppatleter tränar ju varje dag. Så en vilodag efter tio dagars träning är nog okej!




Hittade den här bilden på internet...idag känns det som att stora mamelucker är mest lämpliga....