lördag 25 februari 2012

I vårt hus pratar och funderar vi mycket runt resor nu, framför allt med tanke på att vi just nu skulle ha varit i Vietnam, på väg till Thailand snart.
Och nu fick vi lite problem...sonen kom precis och sa att han vill åka till USA igen. Då ställde jag frågan om han hellre vill åka dit än till Vietnam....en stunds tystnad sen kom svaret: Jag vill åka till båda, vad vill du mamma?
Vad vill jag? Jag vill åka dit det är varmt i luften och i havet....sen åker jag dit min son vill!
Så nu står vi inför ett litet angenämt problem, var ska vi åka.....väljer vi USA blir vi inte riktigt lika hårt styrda av när det passar att åka med tanke på väder, vind och vaccinationer, men samtidigt lockar Asien oss båda.
Så hur ska vi göra, kanske spela tärning, köpa en lott och skulle det råka vara en vinst åker vi till, ja vadå? Kasta pil med ögonbindel på en världskarta är ett annat sätt....men med min otur vad gäller skador lär jag väl kasta pilen på nån i stället så då får vi väl ställa in resan igen...
Vi får väl fortsätta prata, drömma och diskutera. Till slut kommer vi nog fram till en lösning som passar oss!
Det blev en städdag av den här lördagen. Jag dammade, Sudden dammsög och sen torkade jag av golven.
Nu är det rent och luktar såpa igen. Härligt!
Hela tiden sneglade jag ut för det såg så varmt och skönt ut utanför våra fönster. Därför bestämde jag mig för att ta en tur med spark upp till affären för att handla de saker jag glömde bort igår.
Men det var inte lika härligt som det verkade när man var inne. Så det var ett bra val att passa på att städa undan idag. Nu tar jag mig en kaffepaus och vilar mitt allt annat än pigga knä en stund.

" Vänliga ord är små och enkla men de ekar i oändlighet"

Men vilket ståhej för ett namn! Vad är det frågan om? Tyckare till höger och vänster har åsikter om namnet Estelle verkligen passar sig för en prinsessa....Vem bryr sig, det viktiga är väl ändå att flickebarnet får ett namn, att hon har föräldrar som älskar henne och ger henne en trygg uppväxt.
Jag tycker att det tar löjligt stora proportioner när tidningarna och nyheterna nästan enbart handlar om att detta lilla flickebarn fötts och fått ett namn. Missförstå mig rätt, jag gläds verkligen med föräldrarna och tycker att det är en underbar händelse, men nu vet vi att allt gått bra, låt dem för allt i världen vara ifred med sin babylycka nu.

Men visst är det roligt att det handlar om positiva saker på nyheterna också till skillnad från allt elände som sker runt om i världen. Men smolket i bägaren blir ändå att en del tycker sig ha rätt att lufta sin egna privata åsikter offentligt, åsikter i saker de inte har det minsta med att göra.

Jag tänker att om man inte kan säga något snällt ska man inte säga något alls. Då menar jag inte att man aldrig ska få lufta sina åsikter och tankar men det gäller att hitta rätt forum för det man vill säga.
Jag tycker inte att vi alla har rätt att alltid kasta våra åsikter rakt ut i det mediabrus som ger något slags tillåtande till att vräka ur sig vad som helst, eftersom det trots offentligheten ändå blir lite på låtsas, för det går ju alltid att hävda att man blivit felciterad om det skiter sig riktigt.....och på twitter och andra sociala medier är det vanligt att gömma sig under alias, då behöver man ju inte alls stå för det man sagt eller skrivit.

Citatet i rubriken tycker jag om och jag tror att orden har sagts av Moder Teresa!

Lördag morgon är det i alla fall och jag vaknade tidigt...hela veckan längtar jag efter att få sova länge men när det väl blir helg så vad händer? Jo, nog slår jag upp ögonen före åtta...fördelen är ju att jag med gott samvete kan ligga kvar och slappa med tidningen och en kaffemugg hela förmiddagen om jag så vill!