söndag 26 februari 2012

Eftermiddagen gick fort med trevligt småprat vid fikabordet. Plötsligt upptäckte vi att klockan nästan var halv fem, eftermiddagstimmarna sprang verkligen iväg.
När gästerna hade gått skyndade jag mig att göra pajdeg, in i frysen en stund så den gick att kavla ut sen kom den in i ugnen till slut även om det blev lite senare än jag tänkt mig.
Köttpajen blev i alla fall lyckad, smakrik och god. Vi konstaterade att vi gärna lagar och äter den igen.
Nu är mitt knä trött och en aning svullet. Jag ska ta mig en kvällsdusch och sen blir det bara till att slappa!



Här är pajen i ugnen på väg att gräddas
Med avocado och ruccolasallad på tallriken.
Om lite drygt en timme kommer våra fikagäster. Vintertårtan är klar sen flera timmar och står i matkällaren och väntar på att bli uppäten. På spisen puttrar en köttgryta som ska bli basen till kvällens middag, tänkte göra köttpaj med lock! Det har jag aldrig gjort, men det låter gott så jag tänker prova det idag.
En klar krispig vintermorgon som bjuder på strålande sol och löften om en härlig dag utomhus. Mitt knä har börjat morgonen med att göra ont. Jag har nog sovit med knäet i ytterläge lite för mycket inatt så det har inte riktigt fått den vila det behöver. Därför blir det inga långa promenader även om solen därute lockar till det.

Dagens rapporter från Syrien är allt annat än härliga....förfärliga är ordet. Att soldater dödar varandra i strid är hemskt nog, men när barn, kvinnor, gamla och andra totalt oskyldiga blir dödade blir det enbart ofattbart och så vidrigt att det inte går att förstå. Hur man kan hålla folkomröstning i ett land där delar av befolkningen lever i rädsla och totalt kaos är verkligen en parodi på demokrati.

Men på något sätt snurrar världen på ändå, med gott och ont i en salig blandning.
Här hos oss är det tvättmaskinen som snurrar för fullt, dagens andra maskin har precis påbörjat sin resa mot ett renare liv.

Idag på eftermiddagen har vi bjudit in de närmsta grannarna på fika.
Någonting vi skulle ha gjort långt tidigare men hur är det? Tiden går, eller springer snarare. Bättre sent än aldrig kan man väl säga i alla fall.
Jag ska göra en vintertårta tänkte jag...låter märkvärdigare än det är....färdiga bottnar med bananzafyllning och vitt marsipanlock med florsocker pudrat över. På diskbänken ligger också en bit älgkött som passar till gryta och tinar, den ska också tillagas på nåt sätt.