söndag 11 mars 2012

Hen och hen


Färsk ananas och mörk choklad, det är lyxigt gott och dessutom bitvis nyttigt!




Apelsin var en av huvudingredienserna i kvällens middag.

God bulgur serverad med apelsin och ingefärslax. Smaken var inte alls så blek som bilden ger sken av......
Nu sitter jag i soffan och väntar med spänning på att skidskyttet ska starta. Middagsplanerna är på gång i alla fall. Det blir lax och bulgur eller couscous med nåt apelsinaktigt. Men planerna får mogna medan jag kollar in Helena och company!
http://robertbirming.se/lycka/

Intressanta tankar om lycka och njutning. Ta 20 minuter och lyssna till Matthieu Ricard.

Puh, det är ansträngande med skidskytte, man blir alldeles slut. Hjärtat höll på att hoppa ut under herrarnas masstartlopp, nu börjar det så smått hamna på rätt ställe igen. Men slå i normal takt dröjer det nog ett tag innan det gör. Så oerhört roligt för Fredrik Lindström att han fick en medalj med sig från detta VM. Kul också att en Anundsjöbo finns med i vallateamet och gör ett sånt fantastiskt bra jobb. En dag som denna kan jag inte hjälpa att jag är extra stolt att vara från Anundsjö!!
Nu unnar jag verkligen Helena Ekholm ett lyckat lopp också, med tanke på att hon tänker lägga av skulle det vara kul om hon fick avsluta på topp. Bäst jag vilar ordentligt tills det är dags för hennes lopp, framför allt om det blir lika nervpirrande som herrarnas.
Men jag undrar fortfarande vad jag ska laga till middag. Något med lax kanske skulle sitta fint.....men vad?
Inte ser det särskilt vackert ut men det smakade gott. Det är svårt att ta snygga matbilder.....Det blev i alla fall en pytt där en del av resterna efter gårdagens raclette ingick. Det var dagens lunch, nu ska jag fundera vad vi ska få till middag. Men det får vänta ett tag, nu väntar skidskyttet!
Söndag, imorgon är det jobb igen. Tankarna har börjat rotera på det som ska göras under veckan. Senare idag ska jag sätta mig och jobba för att styra upp det som ska göras.
Men jag har lyckats koppla bort jobbet och vara ledig en stor del av lovet. Alla köksplaner har haft en stor del i det, jag har fattat många beslut under veckan som gått när det gäller vårt nya kök.

Nyheterna denna söndagmorgon handlar om Loreen, våldet i Syrien och förstås Herrens Motståndsarmé. Det har ju varit rätt turbulent runt den film som fått spridning över hela världen som handlar Joseph Kony och de barn han rövat till sin armé. Debatten som följt har varit vinklad åt alla möjliga håll och kanter och någonstans finns ju förstås sanningen.

Fakta är i alla fall att på Fotografiska museet pågår just nu en utställning med bilder där den prisbelönte fotografen Marcus Bleasdale sätter fokus på de obeskrivliga trauman dessa barn utsätts för. Utställningen öppnade i fredags och pågår till den 6 maj.
De intervjuade Marcus Bleasdale i Nyhetsmorgon och hans berättelser är hårresande. Han hade också tankar om hur det kan komma sig att man inte gripit Kony ännu. Enligt honom handlar det om pengar, så länge det pumpas in hjälp i form av pengar är inte viljan att gripa Kony så stor. Ett gripande skulle ju innebära att pengahjälpen tog slut. Stämmer hans tankar undrar man ju vad alla slantar används till i stället då? Förhoppningsvis till något som är bra för folket..men jag tvivlar.