tisdag 1 maj 2012

Dags att bestämma sig för vilken köksblandare vi ska köpa....har åkt och hämtat broschyrer och sitter och tittar. Det finns några stycken jag verkligen skulle vilja ha....men vilken av dem? Det är frågan......
Två stycken urläckra blandare suktar jag särskilt efter, snålvattnet rinner. En där flöde, stråle, temperatur styrs med knapptryckningar och en hand. Den andra har en pip för kolsyrat vatten också....
Beslut, beslut. beslut.
Precis när jag tycker att jag har bestämt mig klart så börjar det om med någonting nytt....

Fast jag ska inte klaga, det är ju roliga beslut som ska tas men svåra, det är ju inte delar man byter ut på en gång precis.....

Mamma var nyss här så jag visade henne de blandare jag funderar över....då säger hon: "Åh precis en sån där har jag alltid velat ha"....Kanske den jag ska välja, då får ju hon glädje av den ibland i alla fall.

På önskelistan.....


Vårgöra på tomten.
Mellan att hjälpa mig med dammsugning av alla nya skåp och lådor har Sudden börjat kratta bort lite kvistar och grus på tomten. Men där hade han tur för en av våra snälla grannar kom också och hjälpte till.

Själv har jag satt de sista hyllorna, trådbackarna och lite annat smått och gott på plats i skåpen.
Målat taklister, golvsocklar och fönsterbräda ett varv har jag också gjort. I köket är det bara tapet och fönster kvar för målaren. Det känns att det börjar närma sig slutet på det hela. När det blir helg borde det inte vara så mycket kvar att göra. Då får jag börja hoppas, hoppas att bänkskivan kommer tidigare än de har gett leveransbesked om....Annars borde den komma nästa vecka.  Om den inte blir försenad förstås, men då är det så....

Om en stund ska vi gå på Gästis och äta buffé, mamma bjuder. Det ska bli gott, det riktigt suger i magen!
Vilken strålande sol första maj bjuder på! Nu känns det verkligen att vi har kastat ut vintern och välkomnat våren. Vaknade mitt i natten med antydan till huvudvärk så jag skyndade mig att ta tabletter och faktiskt så vaknade jag utan känslan av att huvudet skulle gå i tusen bitar. Värken ligger och lurar där bakom men om jag jämför med hur de senaste dagarna ( ja veckan) har varit känns det helt underbart.

Idag ska jag ta sista tabletten i min penicillinkur....sen hoppas jag att bihålorna är rena så jag slipper mer antibiotika den här gången. Tyvärr är det den sortens penicillin som man inte får vara i solen när man tar.....men lite kan nog inte spela nån roll, jag får väl låta bli att sitta och sola bara. För idag bara måste jag få vara ute, även om det blåser en hel del.

Tvätten är också en sak jag måste ta tag i, högarna är rätt stora där nere i källaren....bristen på rena sockor och annat börjar också göra sig påmind. Men innan det är kväll hoppas jag att en del av den bristen är avhjälpt.
Jag har ju inte gjort så mycket här hemma den senaste veckan, huvudvärk har den effekten på mig. Det är få saker som får mig så totalt handlingsförlamad som riktig huvudvärk...det går inte att göra någonting när ljus, ljud och all ansträngning gör att huvudet måste hållas ihop av en blöt halsduk eller nåt liknande för att inte känslan av att det ska sprängas sönder ska bli övermäktig.

Nu tänker jag ta morgonens andra kaffemugg, titta ut, njuta av solen och av att vara huvudvärksfri!