tisdag 29 maj 2012


Grönsakstallrik.
Pasta och köttfärssås med  mexikansk feeling. 
Idag kom jag hem från jobbet efter en pedagogisk eftermiddag med givande diskussioner. Klev in genom dörren där möttes jag av sonen som ställde frågan: Har jag nåt jag måste göra idag mer än läxa? Efter en sekunds eftertanke insåg jag att svaret var nej....då tittade vi på varandra och kunde konstatera att vi har en kväll när vi bara kan vara hemma....
Starta en liten tvättmaskin (eller två), plocka med smått och gott som blivit liggande de senaste veckorna. 

Att bara kunna njuta av att få vara hemma i lugn och ro känns fantastiskt. Därför har jag nu kunnat slå mig ner framför datorn fastän klockan bara är halv sex. Jag testar den nya datormusen jag fick i morsdagspresent och hittills fungerar den alldeles utmärkt. Inte alls så trög som min förra.

Mitt knä gör ont idag också...det är en fläck på ovansidan som är så öm så hälften vore nog. När jag klämmer inser jag att det sitter en massa skrot just där, förmodligen orsakas smärtan av det. Jag ska försöka träna lite hemma sen ikväll, mellan tvättarna.

Jag har gått en liten sväng runt tomten med trimmern också men alla mina plastknivar till den verkar ha försvunnit i flytten....om jag köper nya lär jag väl hitta dem. Därför blev inte hela tomten fixad. De finns inte att köpa i Bredbyn längre, jag måste till stan för att fixa dem. På torsdag när jag ska på kurs får jag försöka komma ihåg det. 

Om ett tag ( ikväll eller i morgon) kommer det hem en gräsklippare som jag ska få testa, efter konsultation av en expert på området kom jag fram till att det inte är lönt att reparera den trasiga klipparen längre....Den har ju varit med länge och jobbat hårt så det är väl kanske dags att den får pension. Men lite surt är det trots allt, just den utgiften hade jag gärna skjutit lite på. 

Nu tänker jag fortsätta njuta av en kväll då vi bara ska vara hemma!