söndag 10 juni 2012

Kycklingwok med tagliatelle till middag. Det smakade gott efter att ha fixat med allt möjligt här hemma. Ett jobb som vi skjutit på, att bära ner grejor till förrådet från garaget, tog vi äntligen tag i. Det tog inte så lång stund men det är lite ångestfyllt då städbehovet av förrådet blir extra tydligt. Men det borde ju bli någon lagom fin dag i sommar då det passar att fixa det.

Har varit på promenad med sonen. Vi gick till Lillamerika. Resultatet, förutom motionen,  blev lite sommarblommor från dikesrenen på hemväg.


En seg och trött söndag morgon. Vaknade för en stund sen, så nu är det en mugg kaffe som gäller för att vakna till.
Ute är det grått och mulet, vilken tur att jag grävde i jorden och fixade med frön och blommor igår. Det skulle inte vara lika roligt idag. Däremot skulle vi behöva bära ner lite saker från garaget till förrådet så att jag kan köra in bilen igen. Men oj vad det  behövs en städning där nere och det är det inget läge för idag. Vi får nog bara ställa in grejerna och fixa städningen en solig dag när det går att ställa ut saker på gräsmattan.

I morgon börjar sista veckan för eleverna i skolan innan sommarlovet och jag undrar var sommaren är? Det brukar ju alltid vara en period när det är långshorts och kjolar som gäller, när det är svårt att sitta inne och jobba och det mer än nånsin behövs alternativa arbetsformer ute. Men det här läsåret har de dagarna lyst med sin frånvaro, förutom några efterlängtade dagar för ett tag sen. Då borde  lovet bli riktigt varmt och skönt i stället kan man tycka...

I går frågade sonen om vi ska åka på nån semester i år? Vi har ju inte planerat någonting men nog skulle det vara skönt att komma iväg en liten sväng i alla fall. Stockholm eller Gotland var det som nämndes, men vi får se var vi tar vägen. Vi får ta och påbörja planeringen så lär det väl visa sig....