söndag 17 juni 2012



Efterrätt
Efter att ha ätit en god laxmiddag fick vi trevligt överraskningsbesök ett tag. De stannade inte så länge så vi hann inte bjuda på nåt fika, men titta på det lilla huset där vår egen Hustomte bor hann vi med i alla fall. Fast han var inte hemma....
Hade de stannat en stund till hade vi bjudit på jordgubbar men förhoppningsvis kommer de tillbaka en annan gång så vi får bjuda på fika då i stället. 
Medan vi åt jordgubbarna passade jag på att kolla slutet på Sherlock-filmen jag började se häromdagen. Filmen var riktigt bra, men jag kan inte hjälpa att jag hela tiden såg Iron Man framför mig....

I morgon är det jobb igen för mig, känner mig lite avundsjuk på Sudden som får sova ut. Hoppas han slipper näsblod  så att han verkligen får sovmorgon. Men jag ska inte vara alltför avis för det är inte så många dagar kvar till dess att jag kan vara ledig också. Jag mår i alla fall så mycket bättre, andas helt obehindrat genom näsan nu. Tack och lov att penicillinet biter. För första gången på länge känner jag mig frisk!!
Trots hot om regn har dagen varit härlig så här långt. Växlande molnighet och skön temperatur. Nästan vindstilla, råkar det komma en vindpust är den ljummen. En riktigt härlig sommardag.

Jag har suttit vid datorn med en del skrivjobb, delar av tvätthögarna är borta men än är de alldeles för stora för att jag ska gilla det, men det är så skönt ute att jag inte riktigt vill stänga in mig i tvättstugan.

Jag mår mycket bättre idag, det är helt säkert. Jag kan faktiskt andas genom näsan igen....bara en sån sak!

Mitt knä däremot är lite svullet och känns allmänt konstigt. Det är som att bitarna där inne håller på att flytta sig eller så försöker de att hitta sin rätta plats igen....(inte för att de skulle kunna det med tanke på hur väl fastsatta de är).....en mycket märklig känsla är det i alla fall.
Mellan träden skymtar åskmolnen. 
I morgon är det jobb igen, är faktiskt avundsjuk på sonen som får vara hemma och ha sommarlov. Men det närmar sig även för mig. Ett antal dagar till sen så.....
I morse låg jag i godan ro och läste när jag hörde hur det spolade i källaren. Det visade sig att det var rejält näsblod på gång. Innan vi fått stopp på det hade det nog gått nästan en timme. Då var jag rätt pigg så jag satte en deg. Efter två jäsomgångar och en stund i ugnen har vi nu kunnat njuta av frukost med nygräddade ostfrallor! Dessutom finns det två påsar med nygräddat bröd kvar. Det blir några goda sommarfrukostar, mellanmål eller kvällsfika. Planen för dagen är att ta hand om den rena tvätten som ligger i högar i källaren och väntar. Jag ska dessutom göra nåt litet jobb för att sen kunna ta det lugnare under veckan som kommer.
Nu blir det frukost.
Några av de nybakade bröden!