lördag 30 juni 2012

Morbror och moster kom i kväll så vi fick bjuda på middag. Bruschetta till förrätt, indisk kyckling till huvudrätt och pannacotta efteråt! Den hade stelnat alldeles tillräckligt och smakade smaskens. Nu sitter jag i soffan och tar igen mig medan maskinen diskar, gästerna är på promenad. När de kommer in igen blir det säkert lite kortspel.
Pannacotta med vit choklad.
Ute är det grått och trist, undrar om det bara är molnen som gör att det känns mörkare men jag tycker faktiskt att man märker att ljuset vänt. Gillar det inte, hoppas det kommer kvällar med sol så att lamporna inte behöver tändas hela tiden. Det känns lite som att jag blivit lurad på konfekten, den ljusaste tiden har redan varit men ingen värme....Hallå sommaren var är du?? Jag börjar  bli orolig att den är kidnappad. 
Vad händer om man skulle anmäla sommaren som saknad hos polisen? Tro om de går ut med en efterlysning, skallgång kanske där den senast sågs......
I morse när jag vaknade blåste det så att regnet kom vågrätt genom luften. Riktigt busväder. Jag väckte sonen i alla fall och vi satte oss för att äta frukost inför stadsresan idag. Hans klubb skulle ha Ju-jutsu uppvisning klockan ett på Sjötorget. Men mitt i frukosten ringde telefonen, inställt! Tydligen skulle de inte få hålla till på scenen och då går det inte att ha uppvisning när det är dåligt väder. Mattorna blir glashala och därmed livsfarliga.

Jag, som hade siktet inställt på rean och ett besök på butiken för olika slags drycker, tog faktiskt en tur ändå. Resultatet blev en blandad kompott av toppar och kjolar. Känner mig nöjd med mina inköp och taggad att rensa ur garderoben. Det brukar bli en gång om året, det som då inte använts på flera år skänks bort.

Nu sitter jag med en mugg kaffe och funderar över vad jag ska laga till middag den här dagen. Det lutar åt något med kyckling, (eftersom jag precis tagit upp en förpackning ur frysen), men vad jag ska göra med den vet jag inte ännu. Bruschetta till förrätt blir det nog i alla fall, det är jag säker på. Egentligen skulle jag vilja ha pannacotta till efterrrätt för det är jättelängesen vi fick det men det är i senaste laget att börja göra den nu, den mår bra av att göras dagen före. Men jag tror jag chansar, vi kan ju äta den i morgon istället om den inte hinner stelna tillräckligt.....Alltså mot spisen!