måndag 9 juli 2012

Alldeles nyss grillade vi korv på altanen som avnjöts i varma tunnbröd. Det var nästan så att vi tänkte sitta ute men vi saknade solen. Önskar att väderprognoserna har fel och att det från och med i morgon kommer att vara ett strålande högtryck med sol och värme resten av sommaren. Tyvärr är väl den chansen liten....

Idag var jag på biblioteket och lånade fem nya böcker att läsa, romaner av olika slag. Har precis börjat på den första, en deckare. Den heter Lärljungen, de sidor jag läst hittills är rätt bra. Hoppas fortsättningen är det också.

Nu ska jag gå ner i källaren och plocka ur vintertäcket ur tvättmaskinen. Äntligen har det första blivit tvättat...Det kunde ju vara trevligt att hinna lägga undan dem ett tag innan det är dags att byta igen.

Lite nyheter på teve ska kollas in, sen försjunker jag i min bok.
Jag och mamma kom på att vi skulle åka på konstcafé i Östergensjö. Men så mindes vi att det är stängt måndagar och tisdagar. Då fortsatte vi vägen framåt mot Myckelgensjö och Gammelgården. Där fikade vi tunnbrödmacka och en kopp te innan vi åkte hemåt igen. Det är verkligen idylliskt där. Med alla fina ängsblommor runt husen och sjön som blänker nedanför....och gott fika, icke att förglömma!

På vägen hem åkte vi in i ett rejält regnoväder men här hemma är det uppehåll än så länge. Sitter och tittar ut genom fönstret i vardagsrummet och kan konstatera att det är en stadig ström av bilar med släp som ska köra till återvinningen. Tänk vad mycket som slängs hela tiden. Mycket är trädgårdsavfall, byggmaterial och gamla möbler. Det ser man på släpvagnarna. Från mitt hus for också en del trädgårdsavfall iväg idag, det tog grannen på sitt släp.







Wow, det regnar inte idag, härligt! I källaren sover grabbarna, ute skränar måsarna och jag ska till sjukgymnasten om drygt en timme.

Sonen och hans kompis ska ta sina hyposenssprutor idag, jag trodde att jag skulle skjutsa, men det visar sig att jag inte behöver då hans mamma ändå måste till stan. 

Mysteriet på det försvunna vattnet i härbret fick sin lösning igår. Grannen hade varit tvungen att koppla om vattnet och tänkte då inte på att när de stängde av sitt vatten så påverkade det mig också. Skönt att det var så enkelt. Då är det bara för mig att gå över och slå på det igen så kommer det att rinna ur vattenslangen! Det betyder att om det fortsätter vara fint idag, kanske det kan vara läge för en tur dit ut igen och diska det som vattnet inte räckte till sist, framförallt eftersom jag inte behöver åka till stan. Vi får se hur det blir, biblioteket ska i alla fall få besök!

På tal om vatten, vilka otroliga regnmängder de har fått i Ryssland men även Småland har drabbats hårt. Starka bilder från i går där husen står med vatten högt upp på fasaden, bilar har förvandlats till u-båtar och människor vadade omkring i vattnet för att försöka rädda sina ägodelar så gott det gick. Det värsta är att det verkar komma lite regnskurar där även idag, om än inte lika kraftigt som tidigare. Nu är det dags för ett rejält högtryck tycker jag som håller i sig resten av sommaren!!

En sak som gav mig en rejäl klump i magen igår var den film som visades på TV4-nyheterna om en ung kvinna som blev avrättad mitt framför ögonen på ett hundratal män. Efter en provisorisk rättegång i en grusslänt avslutades det hela med att kvinnan sköts, tack och lov visades inte bilderna på det, men väl på alla jublande män efteråt. Det hela skedde visst strax norr om Kabul. Hon var falskt anklagad för äktenskapsbrott....
Förfärligt räcker inte för att beskriva det som hänt. Det värsta är att såna händelser hela tiden pågår runt om i världen, grymma hemska brott, igen och igen. Människor borde bete sig naturligt gott, inte vara naturligt grymma....