onsdag 1 augusti 2012

Pust, det behövdes inga nya glasögon till sonen. Skönt att hans syn inte hade försämrats så mycket att det motiverade nya glas, även om en viss försämring hade uppstått.
När vi åkte från stan tog vi med oss en av kompisarna därifrån hem. Sen de satte sig i bilen har de skrattat och pratat konstant.....fortsätter de så här kommer de att bli hesa. Sannolikheten att det ska ske är rätt stor för de kommer att umgås till på lördag eftermiddag....

På vägen hem från stan råkade vi in i värsta skyfallet, det smattrade så högt så det var rent omöjligt att överhuvudtaget prata i bilen, vindrutetorkarna som gick på högsta fart hade svårt att hinna ta undan vattnet.

Här hemma är det fortfarande uppehåll, hoppas det håller i sig. Jag tycker verkligen att det har regnat nog!
Åh vad glad jag är att jag klippte gräsmattan klar igår kväll efter åskan och regnet som drog förbi (trots att det var lite blött i gräset). Nyss tittade jag ut och då droppade små regndroppar sakta ner mot marken. Himlen lovar mer regn också, den är alldeles jämngrå. Vilket innebär att det inte hade varit nån höjdare att klippa idag heller.

Vaknade av att nån lastbil eller nåt annat större fordon signalerade flera gånger nere vid bussgaragen. Jag undrade vem är det som måste leva om så tidigt på morgonen? Då slog jag upp ögonen, tittade på klockan och gissa vad? Den var faktiskt kvart över nio så det var inte så tidigt. Tvärtom var det riktigt bra att bli väckt, inte för att jag har några speciella planer idag.

Mer än på eftermiddagen. Då ska vi ner till stan, sonen ska till optiker och kolla synen igen eftersom han upplever att han ser sämre igen.....jag för min del hoppas att det inte är så.....det blir liksom alltid så dyrt när glasögon är inblandade. Borde det inte finnas något slags högkostnadskydd för det också, i alla fall när det gäller barn som fortfarande växer? Det tycker jag ( och säkert fler med mig)!

Undrar om Aron Modig fått komma hem till Sverige ännu? Tänker på intervjun jag såg med honom igår där han i kubansk teve satt och bad om ursäkt för att han gjort saker som inte var lagliga på Kuba och hans bedyrande att det inte var fler bilar inblandade i kraschen. Det kändes väldigt regisserat alltihop, undrar vad som pågått i kulisserna? Kan tänka mig att man i den situationen medger vad som helst för att bli släppt och få komma ut ur landet. (Googlade precis och upptäckte att han landat i Europa igår vilket innebär att han nog lär vara hemma snart). Nu kommer han nog att vara olika mediers byte ett tag kan jag tro.

Idag är det första augusti, inte mitt favoritdatum...det påminner mig om att det snart är dags att börja jobba igen...Just den här sommaren känns det värre än vanligt tycker jag, kanske för att dagarna bara seglat förbi utan att ha bjudit på den där riktigt härliga sommaren med fint väder någon längre period.
Nu börjar hjärnan tänka på jobbet igen, allt som ska planeras inför det nya läsåret. Jag brukar också plocka fram den pedagogiska litteratur jag gömt undan i början av semestern och läsa den. Sen när det väl är dags att börja brukar det faktiskt kännas rätt roligt (trots att jag älskar att vara ledig). Så för mig är nog den här mentala upptrappningen absolut nödvändig för att landa på arbetet med glädje, inspiration och arbetslust om lite mindre än två veckor. Så i dag tar jag fram en bok av Adain Chambers som jag tänkt läsa ett längre tag. Tanken är att den ska ge min svenskundervisning ett lyft!