söndag 5 augusti 2012

Nu, äntligen, har jag intagit soffläge. På promenaden ikväll var det verkligen Himpe och Halte som var ute och gick. Mitt värkande knä gjorde att jag linkade på mitt sätt. Sudden skadade sin tå rätt rejält när han var på badhuset häromdan, så han kan bara gå i badtofflorna.....tempot var alltså inte det högsta men en härlig promenad blev det i alla fall. På väg hem blev vi stoppade av ett par som behövde guidning till Sörflärke. Båda deras mobiler hade lagt av så vi hjälpte till med vägbeskrivning och telefon så att de fick kontakt med den familj de skulle hälsa på.....det var den här dagens goda gärning. Nu blir det OS resten av kvällen.
Efter att ha fixat med lite smått och gott under sen eftermiddag lagade sonen middag åt oss. Det blev pasta. Nu väntar vi på att diskmaskinen ska bli klar, sen tänker vi ta en promenad. (Mitt knä värker som bara den, så egentligen har jag ingen lust att promenera).
Hoppas det låter bli att regna den stunden i alla fall. Fast det hänger verkligen i luften så nog lär det bli nån regnskur innan kvällen. Sen lär det bli soffläge i OS-soffan igen......


 
Penne med parmesan och bacon.


Det blev sallad.
Plötsligt är det söndag eftermiddag, tiden sprang förbi. Morbror och moster plockade upp sonen i stan på vägen hit igår. Det blev en eftermiddag fylld av surr, fika och lite OS på teven. På kvällen åt vi goda kräftor. Sörpel och smask! Lite kortspel på det så var lördagkvällen komplett.

Efter frukosten idag fick jag hjälp av morbror att montera ihop min nya gasolgrill. Nu måste jag bara hitta kraft i armarna så att gasolslangen trycks på plats.....och det är inte det lättaste. Det är trögt och tungt.....Skulle behöva lite mer muskler i armarna tror jag.

Nyss har vi ätit pytt i panna med lite allt möjligt från kylen. Medan den pyttiga pannan stekte på spisen seglade Lööf och Salminen hem en guldmedalj. Det var så roligt att se målgången för det var ingen av kommentatorerna som riktigt fattade vad som hände. Först efter en stund insåg de att svenskarna tagit guld. Lika lyckliga som svenskarna var lika deppiga var engelsmännen......

Nu unnar jag mig en stunds vila i soffan efter att vi städat huset, sonen och jag.