måndag 6 augusti 2012

Det vita jag hade i glaset hjälpte inte.....blåbärspaj med vaniljvisp hjälpte inte....att sitta med foten högt verkar inte heller hjälpa.

Jag har tandvärk i knäet, inte för att jag någonsin har haft riktig tandvärk men jag inbillar mig att det känns så här.....undrar om det hjälper att ringa tandläkaren i morgon, men förmodligen inte. Tanken att de ska borra i mitt knä känns inte helt hundra....framför allt med tanke på att det borrar nog som det är, alldeles av sig själv....Dessutom är det knappast karies i knäet....det är bara ett skitknä och då hjälper det inte att borra.

Frågan är....kan man gå och lägga sig fast klockan är knappt nio?? Sen kan man hoppas att få sova och slippa känna eländet....Problemet är att jag inte kommer att kunna sova på flera timmar än....jag har ju som sagt vänt på dygnet lite.....

Fortsätter det så här tror jag faktiskt att jag lägger ut knäet till försäljning på nån
köp&sälj-sida!
Just nu känns det som om jag med glädje betalar för att bli av med det....fast jag lär ju ångra mig, trots allt är det ett knä som är rätt bra att ha!
Tycker jag att gången är haltande nu, lär det ju bli ändå värre med ett knä borta....


Nu sitter jag i köket och lyssnar på diskmaskinen....(knappt man hör den faktiskt).....efter en god middag med ugnsstekt regnbåge med citronsmör och färsk potatis. Till efterrätt ska vi få av de blåbär jag plockade när vi var ute i härbret. Smulpaj som gräddas just nu och doften som sprider sig i köket är himmelsk!

Nu tänker jag gnälla lite....jag har ont i mitt knä, ben och fot.....klippte gräset och ikväll var det ingen höjdare. Det kan bero på att jag glömde inläggen i skorna och att jag bara tog en tubigrip runt knäet istället för ett rejält stödförband. Så tänker jag aldrig göra igen.....Men nu är det klippt, jag har fått en god middag och unnar mig ett glas vitt. Jag valde mellan det och värktablett och det vita kändes godare. Medan jag tog hand om gräset fixade allergikern saker inomhus istället, så det slipper jag i alla fall!

Blåbär lagom till en liten smulpaj.
Paj i ugnen.

Kaffe i pannan, eld i spisen och luftgevärsskytte! En härlig dag i Brolins backe!

Luftgeväret laddas.
Vedspisen.
Elden sprakar gott.
Kaffe på gång!
Vilken härlig augustidag det är! Skön temperatur, solsken och en lite vind. Åkte upp till Norrflärke och köpte hem jordgubbar från jordgubbsodlingen där. Nu har vi ätit massor av färska gubbar och resten är förpackade och nerfrysta till vinterns smoothies och efterrätter. När jag sen gick ett varv runt tomten upptäckte jag att en av våra små Schersminbuskar har fått sin första blomma. En enda liten vit väldoftande blomma! Plantorna fick jag när jag slutade i Solberg och nu först har de alltså blommat för första gången. Vid vårt gamla hus hade vi också Schersmin, men inte den här sorten. Där hade vi Norrlandsvarianten och den doftar inte lika mycket.
En liten underbart doftande blomma!