måndag 13 augusti 2012

Tänker att jag borde visa mig vuxen och gå och lägga mig nu. Klockan är snart elva och jag ska upp strax efter sex.....Jag behöver minst åtta timmar varje natt för att orka med och hur jag än räknar får jag inte den tid som är kvar tills jag måste kliva upp igen till åtta timmar.
Det är nästan som om jag har jet lag....vill och behöver sova men kan inte....(nu har jag visserligen inte försökt än men det känns som att det är så det kommer att bli).

I hjärnan var det ju en massa ludd idag och en del av det kommer säkert från att ha sovit för lite. ( Ett tag i kväll hade luddet blåst iväg så då passade jag på att arbeta vid datorn några timmar).
Dumt egentligen att man inte kan ackumulera sömn...Tänk vad fiffigt det skulle vara, då hade man ju ett rejält  reservlager att ta till efter sommaren när dygnet ska vändas tillbaka igen.

Nej, nu ska jag i alla fall göra ett riktigt försök att komma i säng, göra i ordning det som behövs för morgondagen och sen lägga mig. Om jag läser ett tag kanske jag blir trött...borde ju bli det i alla fall med tanke på hur gärna jag ville sova längre i morse.
Det gick bra att arbeta denna första dag, men nog måste jag säga att haft dagar när skärpan varit större. Tänk att det varje år är så att det man pratar om i slutet av juni känns så långt borta nån vecka in i augusti. Vad sa vi? Hur var det vi skulle göra? Och då spelar det ingen roll att allt finns nedskrivet....det är liksom luddigt ändå. Förhoppningsvis är hjärnan lite mer trimmad till i morgon (vad vi nu sa att vi skulle göra då....).

Medan jag höll på att laga mat kom först mattläggaren in med nya mattan som ska ligga innanför halldörren, sen kom målaren för att titta på det målarjobb jag har åt honom i hallen och sovrummet. Han trodde att han skulle få tid om någon dryg månad. Passar ganska bra för mig också.

Här hemma har sonen en kompis från stan på besök, de har nyss kommit in efter att ha varit ute i det fina vädret. Det sköna, härliga sommarvädret som äntligen kommit nu! Det kom säkert för att så många har börjat arbeta igen efter semestern. Men trots allt är det lite lättare att jobba om solen skiner än om det regnar, för på kvällarna går det i alla fall att njuta av det fina vädret!
Favoritblomman lyser upp i rabatten.