lördag 8 september 2012

Vi har fått middag och jag har sett över alla saker inför jakten i morgon. Det enda jag inte hittar är järp-piporna...inte för att det är järpe jag tänker jaga men det är roligt att vissla och få svar när man sitter på pass. Då känns det som om man har lite sällskap. Måste ha lagt dem på nåt bra ställe när vi flyttade för snart ett år sen....Nåja förr eller senare kommer de säkert fram. Hoppas fåglarna kommer och håller mig sällskap ändå!

Men allt annat är ordnat så det är bara att se till att kravla sig ur sängen i ottan. Det brukar vara den krångliga biten....gillar verkligen inte tidiga mornar....
Hoppas att vädret bjuder till det också men det verkar så nu i alla fall när jag tittar på prognosen. Även om inte solen kommer att skina verkar det bli uppehåll. Det tackar vi för.

Tänker kolla teve ett tag till sen ska jag lägga mig, kanske somnar jag i tid då är jag inte lika förtvivlat trött i morgon bitti. Jag kan ju alltid hoppas.....


Efter en tur till stan med träning har vi landat hemma igen.  Vi fick med en extrapassagerare på vägen hem. En av sonens kompisar i stan ringde och frågade om han fick sova över till i morgon. Med tanke på att vi inte hade några planer för kvällen passade det utmärkt.

Jag slappar i soffan med en mugg kaffe och känner hur trötta muskler jag har, framför allt i armarna. Undrar om jag orkar hålla i bössan i morgon? Tanken är att jag ska jaga då, men inte om det hällregnar... så mycket "jägarblod" har jag inte i mig....

Om en stund ska jag förbereda middagen men jag tänker slöa ett tag till!!
Åh vad jag längtar efter ett riktigt afternoon tea! Suget kom efter att ha öppnat lokaltidningen ...där mitt i tidningen finns ett stort uppslag med scones och clotted cream och annat smaskigt! Med te i vida tekoppar och en lång stund i lugn och ro. Finns det inget ställe i stan som serverar afternoon tea? För ett antal år sedan hade de det här på Gästis på helgerna ibland. Då brukade vi gå dit för en god te-stund. Måste nog ordna en sittning här hemma nån helg.
Fast idag blir det inte....sonen ska tävlingsträna och jag ska bara träna. För mig är det tävling nog att bara ta mig dit...en tävling mot mig själv och slöfocken. Han och träningskompisen har bestämt att de ska köra varannan lördag. Det innebär att nästa helg blir helledig ( från Öviksbesök i alla fall).

I tidningen idag stod det också om möbelaffären som vd:n för Arkens tjänstecentrum gjort. Den får rejält med kritik, med all rätt kan jag tycka. Man säljer inte andras grejor med mindre än att de fått chansen att ta reda på dem. Plockar man inte bort grejorna då är det en annan sak. Å andra sidan vet ju inte jag vad som föregått det hela, fick bara en känsla av illvillighet och hämnd när jag läste reportaget igår. Sen kan ju inte kommunikationen inom Arken vara så där väldigt bra kan jag tycka.....Men som sagt, jag har ju bara bilden som målas upp för mig i tidningen. Den kan ju vara mer komplex än så. (vilket den förmodligen är)

Natten som gick sov jag djupt och hårt....som en klubbad säl är väl uttrycket man brukar använda. Det gör att jag känner mig halvt sovande fortfarande trots att jag varit vaken nån timme nu. Jag har i alla fall fått dagens första kaffemugg men inte känner jag mig särskilt mer vaken för det, behöver nog en till tror jag.