lördag 15 september 2012

Efter en tur till stan i förmiddags åkte jag hem och fixade med tvätt. Laddade maskinen och sedan tog jag reda på det som var rent sen förut. Strök och plockade undan. Jag skänkte också gardinerna som jag inte längre ville ha till mamma, de passar nog i hennes kök i stället. Därför sydde jag en kappa till hennes ena fönster. Det blev riktigt bra. Fast det beror ju på när de kommer upp om det ser bra ut....det återstår att se.

Passade på att gå ut i trädgården och ta upp potatisen. Jag satte inte många i början av sommaren men det blev i alla fall ungefär 3-4 kg. Inte illa. På vägen in plockade jag med mig några syrliga äpplen, jag valde mellan att dammsuga och göra äppelkaka. Kakan vann!
Nu väntar jag på att den ska svalna så att jag kan skära upp den. Kanske njuta en bit till en mugg kaffe.....
Äppelkaka.
Lördag morgon, jag hade ställt väckaren på kvart över åtta eftersom vi måste åka till stan strax efter nio. Men jag vaknade inte av den utan jag låg och vred och vände mig utan att kunna somna om redan vid halv sju. Så i stället för att ligga kvar i sängen klev jag upp för att fixa matsäck till sonen. Jag hade tänkt skicka med honom pengar för att gå ut och äta men nu när jag plötsligt fick tid över ändrade jag planerna.
Om en stund ska jag väcka honom så att han hinner vakna till innan det är dags att äta frukost.

Jag tänker inte stanna i stan idag utan mina planer är att åka hem och försöka göra lite nytta här hemma. Det finns hur mycket som helst att ta tag i så jag får prioritera. Funderar starkt på att göra en lista som jag kan pricka av allt eftersom, men jag är lite rädd att den förskräcker för mycket så att jag blir handlingsförlamad istället.....Kanske gör jag en lista efter den här dagen när jag ser hur mycket som är kvar.


Lunch till sonen.
Jag köpte nya gardiner till köket för att hänga upp nu när det blir höst. Svarta gardiner med fåglar i olika färger som sitter på en telefontråd....Men jag vill inte ha dem längre....det känns lite surt eftersom jag har slängt alla förpackningar som hörde till för jag var så säker på att jag ville behålla dem.....Dessutom har det gått mer än en månad sen inköpet. Säljes mer än gärna.....