lördag 22 september 2012

Svarta sneakers, höga eller låga, i storlek 39. Av vilken anledning ska det vara så svårt att få tag i??? Sonen behöver nya skor inför hösten och vintern  och har siktat in sig på svart sneakers...men inte fanns det några där vi var idag....Så det är lika ogjort som innan vi åkte till stan idag. Däremot hittade han en jacka han ville ha....den var lite dyr men å andra sidan kommer han att använda den för han gillar den helskarpt!

Nu har vi varit hemma en stund, snart åker han tillbaka till stan och går på hockey. Själv tänker jag passa på att ta mig en promenad.

Sådär, nu har vi fyllt bränsle i magtanken. Sonen för att orka träna och jag för att gå på stan medan jag väntar på honom.


Lördag morgon och allt är lugnt. Njuter av att inte ha så väldigt mycket inplanerat idag. När jag hämtade tidningen i morse var det fortfarande frost på backen. Nu är det höst på riktigt. Inte så illa om det får vara klara fina dagar med hög frisk luft och det ser ju faktiskt ut som att det kommer att bli hyfsat väder i helgen.

Jag har lite utejobb att göra så det passar bra om vädret håller i sig. Att rensa bort det ettåriga från rabatterna och sätta de lökar jag har köpt är några av de saker som ska göras.
Jag saknar det överdåd av porslinshyacinter och scilla som växer runt vårt gamla hus och förgyller våren där. Därför har jag införskaffat lökar som ske ner i jorden även här. Några tänker jag sätta på pappas grav också. Då blir det fint även där när våren kommer. Men det här jobbet tror jag att jag satsar på i morgon. Vädret verkar bli hyfsat även då.

Sonen har ju-jutsu idag, på kvällen skulle jag tro att det blir hockey för honom eftersom de har fått gratis hockeybiljetter. Han skulle även behöva nya skor och jacka....han växer.....Vi får se hur vi får ihop det hela.

I går kväll hade jag i alla fall några vänner här som åt krabba tillsammans med mig. Det var de finaste och mest fullmatade krabbor jag har sett på ett långt tag. För att inte tala om hur goda de var att äta....just nu drömmer jag om smaken och önskar att jag fick krabba i kväll också......
Det är verkligen en av de godaste saker jag vet, framför allt när de är så fina som de krabborna vi åt i går.

Vi fick även en god sardellröra att mumsa på innan vi högg in på krabban, den gav mersmak den med, men tog också slut....Det är bara att laga något nytt....frukost ligger väl närmast till hands kanske.

Desserten blev god även den, marräng med kola och hallongrädde. Men jag hade köpt färdiga marängbottnar för att göra det enkelt för mig....tyvärr var de i väldigt många delar så det var inte så lätt att få till det snyggt...det lager kokt kondenserad mjölk som skulle bres på marängen gick inte riktigt att få dit så snyggt som det var tänkt....men det löste jag med att sätta en smörkniv i burken och ta fram den på bordet sen fick gästerna ta hur mycket kola de ville till desserten.....Det såg en aning rörigt ut men smakade supergott!!

Jag konstaterar i alla fall att diskmaskinen har förenklat tillvaron rätt ordentligt. I vanliga fall efter att ha haft middag på kvällen brukar disken vara kvar till morgonen efter....nu är den i diskmaskinen, ren!