lördag 8 december 2012

Vaknade rätt tidigt idag, satte igång kaffet och gick ut för att hämta tidningen.....och upptäckte att det hade snöat inatt....igen. Ja, det snöar fortfarande, ymnigt, men jag måste erkänna att jag känner mig rätt nöjd nu. Det är vitt, fint, mjukt och lagom fluffigt ute, precis som det ska vara i december. Så nu räcker det ett tag tycker jag, i alla fall här hos oss. På de ställen där man behöver snön för sin vinterverksamhet får det gärna snöa. Problemet är att vädergudarna aldrig lyssnar på mig....varför??
Men turligt nog är det lätt snö så den är inte så jobbig att skotta undan. Det som är värst med den är snöröken som bildas efter bilar och lastbilar efter vägarna. Men det är bara att ta det lugnt, hoppas att alla gör det.

Just nu tipsar de om julklappar på teven....många onödor.....jag har också äntligen kommit på vad jag önskar mig i julklapp...det är en nöda....ett eget gym med de maskiner och mackapärer jag behöver för att få ordning på min lårmuskel. Undrar om det är försent att skriva till tomten om det? Naturligtvis med ett tillhörande rum....även om vårt hus är rätt stort finns ingen naturlig plats för det nämligen. Men sånt brukar tomten lösa....jag tror ju på honom!

På nyheterna berättade de också att forskarna hittat stället i hjärnan som gör att Parkinson-patienter får biverkningar av medicinerna och rycker okontrollerat. Det gör att de har gott hopp om att hitta en  lösning och därmed göra livet lättare för alla de som lider av Parkinson. En underbar nyhet så här på lördagmorgon tycker jag!

Nu är det julmusikens tid men hur mycket jag än gillar de juliga sångerna måste jag erkänna att jag blir lite trött på¨alla smäktande röster som sjunger så vackert de bara kan....Jag letar och letar efter någon ny julskiva att köpa men hittar ingenting jag faller för. Så jag tänker att jag nog fortsätter att lyssna på "di gamle"....Bing, Jim och grabbarna....
Det är då det händer....plötsligt hör jag julmusik jag blir glad av...som inte känns tung och tryckande....på nyhetsmorgon spelar Lena Willemark med musikerkollegor, Jul i Folkton, julmusik man blir riktigt glad av. Härligt!
Men ja, jag ryser på ett positivt sätt när jag hör O helga natt och många andra underbart vackra julsånger framföras......tycker väldigt mycket om dem också...vill inte vara utan de heller...Jag vill helt enkelt ha allt inser jag nu!


Nej, nu ska jag tjuvsmaka av de havrekex mamma bakat åt oss till jul....bakade efter mormors recept. Godaste havrekexen i världen!
Fast jag måste se till att det finns kvar till julfrukostarna.....med torkat älgkött på, kryddat med massor av sichuanpeppar....(det är min julskinka det) bästa julfrukosten!