lördag 29 december 2012

Lördag förmiddag, jag kollar in nyheterna med en kaffemugg i handen och njuter av att det är lördag. En ung man, Erik Ståhl, sitter just nu och berättar om sin svåra, ovanliga sjukdom som gör att han har ett sviktande immunförsvar och frekventa blödningar i kroppen. Han har skrivit en bok som handlar om sitt liv, "Jag njuter av livet så länge jag varar". En bok att läsa och påminnas om hur mycket vi tar för givet till dess att det slits ifrån oss. Trots sin svåra situation förmedlar han en livsgnista som är få förunnat att ha som drivkraft.

Jag ser också att den unga kvinna som utsattes för en grov gruppvåldtäkt på en buss i Indien avlidit av sina skador. Den informationen blir en skarp kontrast till det pysslande de ägnar sig åt på Nyhetsmorgon med bordsdekorationer och ljusgjutning. Ibland känns det nästan bisarrt med krockarna i nyhetsflödet.

Så småningom ska jag åka ner till stan för att sitta med på lanet. Undrar just hur pigga grabbarna är just nu? Nog borde de vara lite trötta i alla fall....och nu är det bara nio timmar kvar.....Det ska bli intressant att se hur många som håller sig vakna i bilen på hemväg ikväll.

Än så länge är det kallt ute och inte en snöflinga faller. Men det verkar inte lovande vad gäller vädret idag....det ser ut att komma ett rejält snöfall om några timmar. Jag hade helst sett att det hållit uppe....i alla fall till dess att vi kommer åter från Östersund, några dagar in på nästa år.