söndag 13 januari 2013

Sladden är urdragen, granen är mörk igen, julen är över på riktigt. Precis som min morfar brukade göra har jag tänt marschaller ute på gården för att fira ut julen. Vi har ätit god mat och snart är det dags för ett bastubad. Elden flammar i braskaminen och det känns som en perfekt Tjugondag Knut! Det enda jag inte har gjort är att dansa ut julen...men jag kan väl ta nåt danssteg på väg till bastun! Vilket förmodligen är välbehövligt för jag är så mätt efter middagen att det känns som om jag rullar fram.....

Jag har tänt marschaller, precis som min morfar brukade göra.
Nu är granen mörk.
Idag är jag lat och slö ska ni veta. En promenad till affären, sen har det varit sportsoffan som gällt hela dagen.  Ja, tvättmaskinen får jobba, så att starta och tömma den gör jag mellan varven förstås.
Fast dagens middag kommer att kräva lite ansträngning. Det ska bli friterat tänkte jag. Kyckling och pommes. Jag har precis skurit potatis i lämpliga bitar och lagt i vatten. Kycklingen som ska friteras ligger i marinad innan den ska täckas av någon slags frityrsmet. Nu när det är förberett slänger jag mig ner i soffan igen och njuter av att de svenska tjejerna gjorde så bra ifrån sig i sprintstafetten!