lördag 23 februari 2013

God het kyckling
Nu fungerar det igen, att lägga in bilder direkt från telefonen här på bloggen. Fixade det alldeles själv helt utan sonens hjälp. Första bilden fick bli dagens middag. Nu jäser jag i soffan totalt proppmätt, tacksam över det faktum att vi har det så bra så vi får äta oss mätta flera gånger per dag.

Idag fick jag svar på en fråga som gäller vår resa till Vietnam också....vissa utfärder ska ju göras på cykel och för mig har det varit lite av ett orosmoment eftersom jag inte kommer att klara av att cykla utomhus ännu. Min oro stillades när jag fick reda på att de ordnar med annan transport utan att jag behöver krångla med det själv...eller betala extra för den delen. Underbart, då måste jag inte avstå från någonting...mer än att krypa i Cu Chin tunnlarna.....och det är ingenting jag kommer att sakna.  
VM-skidor på teven, solsken och takdropp utomhus. Ingen perfekt kombination. Jag vill gärna vara ute och njuta av vädret, men skidorna lockar också. Måste erkänna att teven vann. Men jag ser solen genom fönstret.

Är lite irriterad på mina blogg-app på mobilen. Det fungerar inte att publicera inlägg som innehåller bilder längre. Jättedumt, måste försöka få ordning på det innan vi åker utomlands. På de ställen det finns wifi kan det ju tänkas att jag vill dela med mig lite av våra upplevelser. Fixar jag det inte själv får jag väl göra som vanligt...sätta sonen på att fixa till det....
Fågelkvitter, återigen! Det var det första jag hörde när jag slog upp mina ögon i morse. De kvittrade så mycket och starkt att deras sång hördes hela vägen in. Det är verkligen trösterikt. Nu väntar jag bara på takdropp och snö som sjunker ihop. Förhoppningsvis kommer det att vara mindre snö när vi kommer hem igen. Fast jag kommer ihåg det året vi åkte till Florida på vårvintern....då var det mer snö än någonsin när vi kom hem....Så vill jag inte ha det den här gången.

På Nyhetsmorgon satt Elisabeth Tarras-Wahlberg och svarade på tittarnas frågor med anledning av prinsessan Estelles födelsedag. Det mest intressanta med det var att få ta del av de frågor som ställdes....en sak som det funderas mycket över är ett eventuellt syskon....att man ens orkar bry sig. För övrigt verkar hennes födelsedag vara huvudnyhet överallt idag. Man kan chatta och ställa frågor lite här och där.

En godistårta värd namnet bakas just nu i rutan, en riktig sockerbomb. Succé på vilket kalas som helst! Funderar av vilken anledning man bara bakar såna tårtor till barn, äldre godisråttor borde också kunna få såna tårtor tycker jag.

Annat det rapporteras om är att Kristdemokraterna och Centern riskerar att åka ur riksdagen. En slutsats man drar är att alliansen kan ha bidragit till det, då Moderaterna och Folkpartiet är de partier som varit i fokus.

I Grekland och på Sicilien har kraftiga åskväder orsakat översvämningar. Det ser inte så roligt ut på bilderna som visas. Smutsigt brunt vatten överallt.

En av Expressens huvudnyheter är att Reinfeldt är på väg bort från sitt nuvarande jobb för ett toppjobb inom EU. Anders Borg sägs vara beredd att ta över. Återstår att se hur mycket sanning som ligger i det avslöjandet.

Vädermässigt verkar vi få en period med några plusgrader under dagarna. Härligt, det gör att jag kvittrar ikapp med fåglarna. Men jag väntar på perioden med plusgrader på nätterna, det är då det händer, att snön försvinner!

Vinteryran i Långviksmon uppmärksammas just nu i Nyhetsmorgon. De räknar med att 1500 skotrar ska komma på besök i år, ifjol var det nästan 1100. De får riktigt fin reklam, så roligt att vår del av landet får komma i fokus! Härlig temperatur verkar de också få, lite sol skulle ju fullända dagen.