lördag 15 juni 2013

Jag borde nog ha haft nån liten hållhake på mig själv. Till exempel att hängmattan inte skulle fått komma upp förrän jag hade målat färdigt i växthuset. Men eftersom hängmattan hänger där den hänger har jag legat där varje solig stund idag. Trots att det inte är färdigmålat...

Sen har jag ett helt vedförråd att tömma för där ska jag också måla....det har jag inte heller gjort nåt åt. Men vet ni vad....jag mår inte dåligt över det för fem öre.....njuter till fullo av att göra ingenting.

Det där med att ha målat allt som ska målas före midsommar håller inte....i alla fall inte hos mig och i år.

Vaknade med känslan av lätt stress. Började tänka igenom vad jag måste hinna med nu när det är helg. Då kom jag på det, jag har semester....det är ingenting jag måste hinna med bara för att det är helg. Jag kan göra det på måndag eller tisdag eller....Så skönt det kändes när det sjönk in i medvetandet.

Det som är märkligt är att jag inte tycker att jag har känt mig stressad under helgerna medan terminen pågick, men antar att det har varit så ändå. Den farliga aspekten på stress....man märker oftast inte att stressfaktorn är så hög som den är....tur att jag upptäckte det idag så att jag kan slänga bort allt stressande nu ett tag. Sonen har nog lite rätt i sina iakttagelser där han tycker att jag jobbat mer än förut under läsåret som gått. Han tycker att jag alltid suttit vid datorn och jobbat...eller läst nåt eller....

Hängmattan hade varit ett perfekt ställe att lägga sig idag om nu inte värmen hade lyst med sin frånvaro, men jag har ju soffor att ligga i. Vilken tur!

I lokaltidningen står bland annat om: en snart nittioårig kvinna som är för frisk för att få plats på servicehus, de senaste vintrarnas tågkaos som väntas fortsätta flera år till,  att bygget av E4-tunneln genom stan återigen skjuts på framtiden, att lyxfartygen som skulle lägga till i hamnen har lyst med sin frånvaro de senaste åren. Ett litet axplock från lokalblaskan.

Med lokaltidningen följde också en sommarbilaga som visar på allt som finns att se och uppleva här i Ångermanland. Vilka fantastiska skatter det finns att utforska här hemma. Det skulle vara möjligt att se något nytt varje dag och ändå ha massor kvar till nästa sommar.

Nyhetsmorgon rapporterar om den otäcka knockouten som Frida Wallberg drabbades av igår. Nu är det bekräftat att hon har drabbats av hjärnblödning och blivit opererad inatt. Hoppas verkligen att hon blir frisk igen!

I nyhetsmorgon diskuteras också kungens irritation när han fick frågor om varför han behövde extrapengar för att renovera ett slott som allmänheten inte har tillträde till. Man kan tycka att apanaget borde räcka till....Samt Madeleines, förmodligen i affekt skrivna, meddelande på facebook där hon reagerade över att det publicerats bilder av henne och Chris på smekmånaden. Kanske både kungen och Madeleine skulle behöva en bättre medierådgivare....eller så måste de börja lyssna på honom.

Nu tänker jag lyssna till min inre röst att göra ingenting...men kanske en liten promenad ändå skulle sitta fint!