måndag 24 juni 2013

Jag undrar så vad det är som kan få en person att gå på en fem centimeter tjock lina, 457 meter över marken? Utan linor eller någon slags försäkring mot att ramla ner, annat än tilltron till den egna förmågan att hålla balansen.

Han heter Nik Wallenda och han lyckades. Allt direktsändes i Discovery Channel. Jag skulle då inte ha vågat titta......tänk om han hade ramlat ner?
Faktiskt det var nog läskigt att titta efteråt fast jag vet att han klarade av det. Dessutom var promenaden han gjorde inte särskilt kort heller, 427 meter lång....en liten vinpust....hu!

En annat fenomen jag inte förstår är myggors beteende. Nog är de lite lustiga. De surrar runt huvudet på en i mörkret men så fort man tänder lampan så är de försvunna och går inte att finna. Hos mig slutar myggjakt mitt i natten alltid med att jag låter lampan lysa för att ögonen ska se någonting nästa gång de små illistiga djuren vågar sig fram. Oftast somnar jag ifrån lampan och vaknar av att det kliar någonstans på kroppen.

Ute är det grått idag, jag njuter av att  kunna ta det lugnt så här på förmiddagen. Efter lunch ska vi åka ner till stan, allergispruta och astmakoll står på programmet. Plus några andra små ärenden som ska uträttas.

En tvätt snurrar i maskinen, det finns nämligen en del att tvätta i källaren. Igår när sonen renbäddade upptäckte han att de rena lakanen inte doftade så gott....de hade nog gödslat åkrarna i närheten när de hängde på tork......så det var bara att ta av dem och ta fram en uppsättning lakan till. Det är ju inte så kul att sova i en säng som doftar som en gödselstack.....

På nyhetsmorgon pratar de om praktiska tips inför resan. Oj vad mitt ressug plötsligt blev starkt. Någon storstad kanske?
Fast den resan stannar nog i drömmarna....det blir nog till att stanna hemma och spara pengar....
Vi kanske kan komma oss iväg till Stockholm i alla fall, det är ju också en storstad om än i Sverige.