söndag 7 juli 2013

Solen gick ner

Solnedgång i Kista, varmt och skönt ute. Resan gick bra fast det märks att det är semestertider, mycket trafik. Nu är vi incheckade och har fått middag. I morgon blir det nog Gamla stan först, sen får vi se!

Smultrondoft

Idag är det en underbar, vindstilla sommardag! Det är riktigt, riktigt varmt. När man lyssnar på ljuden hör man hur varmt det är, i alla fall gör jag det. Hundarna som alltid skäller i vårt kvarter gör det inte riktigt lika skarpt som i vanliga fall, de orkar nog inte. Flugor och bin surrar på ett alldeles speciellt vis. Till och med däcken mot asfalten låter speciellt.
En dag med strandläge alltså. Då är det tur att bilen har klimatanläggning för här blir det minsann inget strandläge, jag ska åka och hämta sonen i Skule om ett tag. Han har tältat sen i fredags ute vid Kälsviken. Sedan styr vi kosan söderut resten av veckan. Där verkar det som om vädret blir toppen också!

För en stund sedan gick jag en tur runt trädgården, nere vid småhusen låg smultrondoften tung. Mogna, solvarma smultron lyser röda på marken. Än är det ett tag kvar innan det finns lika många plantor som vid vårt gamla hus men det tar sig, om några år ska det nog gå att plocka litervis med smultron även här. Fast nog har de mognat tidigt i år, eller är det bara jag som tycker det?