tisdag 23 juli 2013

I morse vaknade jag tidigt av att solen lyste in i köket och speglades i luckorna. Utanför mitt myggfönster hörde jag en humla surra, fåglar kvittra och det andades varm sommarmorgon utanför. När jag efter ytterligare några timmar vaknade igen, hörde jag istället vindspelet och det lät inte lika varmt längre.....

Även om det inte blev den varma morgon jag först trodde, så är det trots allt aningen varmare än igår. Ska man tro väderprognosen kommer det att bli ännu varmare resten av veckan. Det ser i alla fall jag fram emot. Jag hoppas bara att det blir lika varmt västerut dit vi åker i morgon......när jag ser prognoserna verkar det inte så men jag hoppas verkligen att den har fel. Även om det ska bli varmt där också så är graderna lägre än vid kusten....men jag får packa ner de extra graderna helt enkelt.

I morgonsoffan idag har många myter om socker avlivats. Det smällde när sockerballongerna sprack.....ekot lär höras länge. En mer sansad bild om detta med socker och sockerberoende framträder. De sanningar och kloka råd som barnläkaren delar med sig av kommer från vetenskapliga studier....de första riktiga som gjorts på detta. Trots den vetenskapliga statusen kan jag höra rösterna som protesterar och säger att det är fel. Men jag gillar verkligen när myter slås hål på, med ett poff och ett bang!
Fast egentligen handlar det om samma sunda bondförnuft som alltid......

Igår tränade jag en del, först hos sjukgymnasten, sedan klippte jag gräsmattan. Någon liten promenad på det så kände jag mig nöjd med aktivitet. Läsning av böcker stod sedan på programmet resten av dagen.

Sent igår kväll kom jag plötsligt på att vi måste åka och hämta sonens linser i stan....och köpa mer linsvätska.......känner inte direkt för att åka till stan men det får bli en snabb tur. Men först en promenad!