söndag 25 maj 2014

Det blev inga serietidningar, istället läste jag ut den roman jag påbörjade för någon dag sedan. En historisk roman med verklighetsbakgrund. Den handlar om pigan Agnes som dömts till döden för sin medverkan i ett brutalt dubbelmord. Hon blir inhyst hos en familj på en avlägsen gård i väntan på avrättningen. 

Boken handlar om hennes sista tid i livet och hur familjen som först inte ville ha med henne att göra mot sin vilja börjar tycka om den unga pigan. Frågan är om hon verkligen gjort det hemska hon dömts för eller om det gått till på något annat sätt?



Förmodligen är jag lite knäpp (en del vet redan att det är så)...men en dag som denna när det är grått och luften har blivit svalare efter att ha varit riktigt varm och vinden gör att flaggstångslinan slår mot stången och regnet hänger i luften....då längtar jag till en sommarstuga. Att kura ihop i en varm skön tröja med en mugg te eller kaffe, ligga under en filt och läsa serietidningar hela dagen och längta efter nästa soliga dag. Det är sånt jag längtar efter en dag som denna. Nu har jag ingen sån stuga så att uppfylla den drömmen är inte helt enkelt......Jag får helt enkelt låtsas att jag är i en stuga, för konceptet i sig lockar.

Fast utanför dörren måste jag då det är EU-val idag. Jag brukar alltid rösta på valdagen, jag tycker att det hör till men idag när jag vill leka sommarstuga önskar jag nästan att jag hade förtidsröstat. Jag får helt enkelt låtsas att turen till vallokalen är ett dopp i en kall sjö....sen kan jag kura in mig i en tjock tröja och läsa serietidningar igen....

Sonen mår inte så bra idag så han får verkligen kura och vila idag......en rejäl förkylning verkar vara på väg att ta ett grepp om honom så de eftermiddagsplaner vi hade ställs därför in, då kanske vi kan mota bort bassiluskerna.

Nej, nu tänker jag leka sommarstuga ett tag, sen gå och rösta innan leken fortsätter....