söndag 1 juni 2014

Vilken underbar dag, det känns som om det här var dagen när sommaren kom på riktigt.
Stämmer ju ganska bra med tanke på den dikt Kajenn skrivit som jag "fick" av ett föräldrapar den 1:a juni 1988. Den har sen dess följt mig och de gånger första juni har varit arbetsdag har jag alltid läst dikten för mina elever. Här kommer den igen:

Lärodikt 1 juni
Var glad min själ åt vad du har, 
nu har du 100 sommardar och detta är den första.
När solens lopp sin ände tar så har du 99 kvar 
och någon blir den största.
Giv noga akt på var du står,
imorgon blir med ens igår, det går så fort att vandra. 
Lägg märke att vad du får är 100 sommardar per år. 
Imorgon är den andra!



Jag har i alla fall tagit tillvara denna första sommardag så gott jag kunnat. Det jag har gjort mest av allt är att slöa i solen på altanen men lite nytta har det allt blivit också. En långpromenad på förmiddagen, rabarberpaj bakad på latmansvis och grillade burgare till middag. Tvättat vintertäcken, kändes lämpligt idag, samt några mattor som sedan torkat på altanen. Nu tänker jag inte göra mer idag, känner mig lagom lat och loj efter den första sommardagen i solen.

Det behövs tydligen experter till allt. På nyhetsmorgon intervjuas just nu en beslutsexpert. Han ska lära oss att fatta svåra beslut som vi ofta ställs inför i livet. Dessutom har han tydligen forskat och doktorerat på detta. Just nu har han pratat i fem minuter och ingenting annat än floskler har kommit ut ur hans mun....jag känner att gränsen till att jag vill raljera över hans expertkunskaper är hårfin....
Budskapet är i alla fall att vi ska strunta i ytan och lyssna till vår inre röst....Jag är inte så imponerad. Fast det kanske bara är jag som är orättvis...
Konstaterar i alla fall att behovet av så kallade livsstilscoacher aldrig har varit större än nu. Min fascination över alla nya yrken vår livsstil skapar är stor.

Något helt annat är de kryddor som visas upp just nu, jag kan tänka mig de underbara dofterna som sprider sig i studion. Tyvärr har några av mina plantor i rabatten har dött den här vintern så jag måste nog köpa mig några nya. Det blir en tur till Handelsträdgården tror jag. Nästa år när jag har el i växthuset ska jag så egna.

Nyheterna rapporterar om det strul som råder i järnvägstrafiken just nu. Det öppnar upp för de olika partierna att komma med förslag för att förbättra infrastrukturen....nog behövs det allt.

Hos en familj i USA är lyckan stor då deras son som suttit fånge hos Talibanerna i fem år blivit frisläppt. De fem fångar som släpptes från Guantanamo i utbyte är förmodligen väldigt lättade de också.

Tony Blair ger sig in i debatten och uttrycker sin oro över hur högerextremismen får fäste i Europa. Själv funderar jag när jag går ut runt byn här hemma vilka de knappt fyrtio personer som röstade på SD till EU-valet är?

Nej, nu har det blivit dags för en andra mugg kaffe, med fördel intas den ute på altanen i det fina vädret! Att vädret kommer att bli toppen idag förstod jag redan runt fyra i morse. Då steg solen över bergskammen i Fanbyn och strålade in i vårt kök så att jag blev bländad när strålarna reflekterades i skåpluckorna.