onsdag 6 augusti 2014

Åter hemma efter några underbara dagar i Järvsö. Efter att ha hämtat hem sonen från Ulvöbåten körde jag raka vägen till Hälsingland. Där landade jag hos en av mina goda vänner från lärarhögtiden. Det var dags för den återkommande söndagsmiddagsträffen! Under tiden på lärarhögskolan var vi åtta tjejer som turades om att laga söndagsmiddag. När vi sen gick ut och skingrades för att börja arbeta på olika håll i vårt avlånga land har sju av oss fortsatt att träffas. Först en gång om året men numera är det vartannat år. Fast nu räcker söndagsmiddagarna flera dagar.

Just nu finns vi från Nyköping i söder till Kiruna i norr och jag lovar att det alltid blir underbara dagar, alltid! Förutom att man blir bjuden på vansinnigt god mat har vi fullt upp med att uppdatera varandra hur de senaste åren sett ut. Vi pratar, lyssnar, pratar, lyssnar, skrattar och så gråter vi en skvätt ibland när berättelserna från våra liv gör att känslorna väller över.
Jag blir alldeles varm inombords när jag tänker på dessa mina vänner runt om i Sverige, det är så fantastiskt att vi fortfarande har varandra efter alla dessa år. Även om vi inte alltid har så mycket kontakt mellan träffarna räcker vetskapen att de finns där men jag längtar redan till nästa träff 2016!

Fast lite tänker jag allt hinna med innan dess, först står en Londonresa på programmet....
Orbaden, för dagen disigt där en tydlig röklukt från branden i Västmanland kändes.