lördag 22 november 2014

Jodå, det blev lussebullar idag. Fast bitvis såg de mer ut som små knubbiga grisar. Sonen som brukar forma våra bullar var upptagen med läxa så jag fick vackert baka ut dem själv. Tyvärr är jag inte lika talangfull som han är när det gäller att få dem snygga. Därav grisarna....

Förutom att baka saffransbröd gjorde jag sockerskorpor också. Jag brukar baka dem närmare jul men just idag kände jag för skorpbak så det var lika bra att fånga sugen när den kom. Nu ligger de små goda, goda skorporna på tork i ugnen. Ser fram emot att provsmaka med ett glas mjölk när de är färdigtorkade.
Lite riskfyllt är det dock med det tidiga baket, de kanske tar slut innan jul. Vi får helt enkelt nalla lagom av dem.

Faktiskt har jag gjort ännu en sak idag....utegranen är på plats i foten på framsidan av huset. Så nästa helg är det bara att sätta dit belysningen, sen får den lysa upp hela december! 


Jag vet inte riktigt om jag ska gilla det faktum att jag återigen vaknar tidigt utan att kunna somna om. Det är i och för sig rätt skönt att utan tidspress kunna ligga kvar i sängen med tidningen och slappa och veta att hela dagen är ett oskrivet blad. Inga tider att passa, bara göra det jag känner för.

När jag ligger här i sängen hör jag hur det knäpper i träet ute på altanen....det betyder att det är minusgrader igen. Undrar om det är slut på det sköna, "inte frysa häcken av sig", vädret nu? Såg att snön närmar sig...på måndag ska den visst komma.

Kollade nyss in facebookflödet och funderade över av vilken anledning någon frågade efter ett entråd? Alltså ent-råd som i sagan om ringen.....på en sida som handlade om skolfrågor. Fantasin skenade till dess att jag såg att det nog skulle vara en tråd....passade aningen bättre i sammanhanget. Tänk vad avsaknaden av ett litet mellanslag kan sätta igång tankarna. Jag hann fundera mycket innan jag insåg hur det skulle vara...lite trött är jag nog trots den till synes pigga starten.

Kollade in ett brittiskt program som handlar om att hitta sitt drömboende i något varmt land. Det är lätt att drömma sig bort (och kanske fundera på att gå och köpa en trisslott när affären öppnar).
När det tog slut såg jag en reklamsnutt som handlar om någon typ av klädesplagg som får en att svettas för att gå ner i vikt....hade jag fått en tia för varje gång ordet svettas nämndes hade sonens glasögon varit bekostade utan problem....och linserna....
Sen allvarligt talat, vem vill ha på ett par svettbyxor under de vanliga kläderna för att man ska gå omkring och svettas,svettas, svettas hela tiden? Ett klipp visade en kvinna på väg ut på date...med finklänningen ovanpå svettkläderna....urk....inte för att svett är äckligt men inte känner jag mig särskilt fräsch när jag är svettig.

Men nu har jag zappat vidare till Nyhetsmorgon där det bakas wienerbröd med saffran. Lite inspirerad blev jag allt, inte till att baka wienerbröd men väl lussebullar. Kanske skulle det kunna bli ett av dagens projekt...återstår att se. Fast det mest aktuella projektet just nu blir i alla fall att fixa en andra kaffemugg!