lördag 27 december 2014

De två första jullovsböckerna är lästa. 
Nu har läsjulen tagit fart på riktigt. Två läsvärda böcker, väldigt olika men båda fängslande på sitt sätt har slukats.

Fredrik Backmans bok "Britt-Marie var här" sträckläste jag idag på eftermiddagen. En bok lika härlig som "En man som heter Ove". Jag var lite orolig en stund dock för hans bok, "Min mormor hälsar och säger förlåt", har jag fortfarande inte lyckats ta mig igenom. Jag vet inte varför men den fångade inte mig alls. Men jag ska ge den en  ny chans....kanske är det annorlunda nu.

Den andra boken, "Konsten att höra hjärtslag" av Jan-Philipp Sendker, läste jag dagarna innan jul. Den handlar om en kvinna som reser till Burma i jakten på pappan som försvann utan ett ljud till någon. En storslagen kärleksroman men inte av det traditionella slaget.

Båda böckerna förmedlar värme och tro på människor, kärlek och vänskap. Läs dem!


Idag ska jag göra mer än att sticka ut näsan. Jag ska faktiskt ta en rejäl promenad. Lite förvånat konstaterar jag nämligen att utomhusaktiviteter varit sorgligt eftersatt de senaste dagarna. Den friska luft jag har fått har varit vid de tillfällen då ljus och marschaller tänts utomhus. Men ack så skönt det varit att bara grotta ner sig under en filt med tända ljus....fast nu är det nog. I alla fall en liten stund, sen fortsätter jag nog att göra så litet som möjligt.

Det här är dagen när jag brukar åka och kolla in rean i stan, ifjol fyndade jag fina elljusstakar till källaren. Fast idag känner jag verkligen inte för det så jag tror att jag håller mig på hemmaplan. Helt ärligt behöver jag inga fynd....(fast å andra sidan kan man ju aldrig veta). Dessutom misstänker jag att det är hysteriskt mycket folk med tanke på att det är både tredje dag jul och lördag.

Lyssnar just nu på en intervju med artisten Meja. Hon har under ett år brevväxlat med Albert som suttit i isoleringscell i fyrtiotvå år....hans dom har blivit upphävd tre gånger.....detta till trots sitter han fortfarande kvar i isoleringen. Tänk att sitta inlåst så länge i en liten cell med en säng och en stol som enda möblemang......fyrtiotvå år....tanken svindlar. Nog blir det en promenad idag allt....ut i friheten.