lördag 3 oktober 2015

Sådär, fas 1 och 2 är avklarade. Alla kartonger med skolsaker är tömda, pärmar och annat har flyttat in till hyllorna i hobbyrummet och en hel del har fått skjuts med bilen till mitt lilla blåa krypin på skolgården. 

Nu återstår fas 3 och det kommer att bli värre. Eller i alla fall svårare. Alla kartonger och saker som stod i hyllan är fortfarande utplacerade i en slalombana på golvet. Jag undrar så vad jag ska göra med allt? Det finns inte plats, så är det bara. Men skam den som ger sig. Någon slags lösning ska jag nog komma på. Fast inte idag. Jag kör slalom genom hobbyrummet ett tag till. Just nu har jag så ont i knä och alla leder att det enda som lockar är vila i soffan medan elden sprakar i braskaminen. 


Snacka om att vädret bjuder på kontraster. Igår busblå himmel och blåsväder, idag klarblå himmel och vindstilla. Ibland tycker jag att det är svårt att förstå att det kan växla så snabbt. 

Något annat som är svårt att förstå är med vilket tempo veckorna passerar....nyss var det måndag och plötsligt ligger jag här med datorn i knäet och tänker tillbaka på veckan som gick. En arbetsvecka som skulle avslutas med kräftor tillsammans med goda vänner....det gick inte riktigt som planerat kan jag säga. 

De goda vännerna fanns på plats (vilket var viktigast) men icke kräftorna....fanns inte ett skaldjur att uppbåda någonstans, varken i Bredbyn eller Övik. Vilken tur då att det fanns annan mat att köpa på affären....och att strömmen inte försvann. Vi fick mat, men bäst av allt, vi fick den tillsammans i trevligt sällskap och massor av surr om stort och smått.