tisdag 23 februari 2016

Nej, fy sjutton vad avundsjukan slog till ikväll. Där låg jag alldeles lugn och fin i mitt favorithörn och lyssnade till skotrarnas råmande utanför fönstret. Inne hördes eldens sprakande i braskaminen. På teven rullade nyheterna och så småningom vädret. Allt detta lyssnade jag lite halvhjärtat till medan jag läste en tidning som hamnade i postlådan idag, eller läste och läste...jag bläddrade i den.

Plötsligt hör jag ordet vår....vår....ni vet som i årstiden före sommar. Något som fick mig att helt fokusera på teven. Tydligen är det nu meteorologisk vår på några ställen i södra Sverige.....något som känns väldigt avlägset här just nu och som fick mig att bli grön av avund.

Fast tänker jag efter är det kanske inte totalt hopplöst. Sedan slutet av förra veckan har jag faktiskt tänkt på att det är så mycket ljusare ute när jag går till jobbet. Ljusare morgnar innebär ju att vi går mot rätt tid på året....vår och så småningom sommar.....men än är det länge kvar så lite av den gröna färgen lär vara kvar i ansiktet ett tag till.