tisdag 21 juni 2016

Semestertid och då börjar en period av avvänjning och tillvänjning. Låter lite konstigt kanske, men så är det.

Först och främst är det sovande och vakenhet som ska anpassas. Från att knappt orka vara vaken efter klockan nio en fredagskväll (eller vilken annan kväll som helst) kommer jag successivt att orka vara vaken längre på kvällarna. Det får till följd att jag kommer att sova längre på morgonen. Även om jag ännu ett tag säkerligen kommer att vakna tidigt är det okej, för det är bara att ligga kvar i sängen så somnar jag om efter ett tag. Nattugglan kommer tillbaka! 

Som nummer två kommer toalettbesöken. Äntligen kan jag gå på toaletten när som helst utan att behöva planera in när jag ska bli kissnödig. Inte behöver jag köa till personaltoan heller, för av någon outgrundlig anledning blir all personal kissnödig vid exakt samma tidpunkt. Får jag köabstinens kan jag ju alltid stå och knipa en stund extra innan jag öppnar toadörren och går in.

Kaffekonsumtionen går ner. Från att under hela läsåret varit ett nödvändigt livselixir blir det alltmer en dryck som alla andra. Kaffet kommer att drickas enbart för att det känns gott just då. Mot slutet av sommaren händer det till och med att jag bara dricker en mugg, då på morgonen.

Jag tappar begreppen över veckor och datum. Från att ha haft total koll både över vilken vecka på året det är samt dagens datum kommer jag inte att ha någon som helst aning. Är det söndag, fredag eller måndag? Och veckonummer vad är det? Kan ju i och för sig vara bra för att hålla koll på när soptunnan ska dras ut...men där kan man ju alltid kolla in grannarna.

Som bonus kommer dessutom äntligen tiden när jag tar tag i allt som blivit liggande eller släpat efter under läsåret...skåp som ska städas, foton som ska sättas in och mycket annat som inte blivit gjort. Det är nu det händer.

Hahaha...gick ni på den sista? 

Nej, nu är tiden när möjligheterna finns att ta tag i allt som inte blivit gjort och verkligen behöver göras. Här är det dock så att många av de sakerna kommer att vara ogjorda även när semestern är slut...jag brukar så mycket hellre läsa böcker, titta på blommorna, hälsa på vänner eller göra absolut ingenting! Det är det som är semestertid, min semestertid....och nu är den här, hurra!!