torsdag 7 juli 2016

Jag gillar verkligen sommar och myggdörr i sovrummet. Känslan av att höra världen vakna där utanför utan att behöva kliva upp.

Tidigt, tidigt i morse vaknade jag av att solen flyttat in i köket igen och lyste mig rakt i ansiktet. Efter att ha klivit upp och dragit igen dörren låg jag och lyssnade på vinden. Hur den nästan smög fram, trots att den var stark och tog i.

Löven som prasslade på ett alldeles speciellt sommarvis. Osökt kom jag att tänka på somrarna jag tillbringade i min mormor och morfars stuga. Där prasslade löven hela tiden, det fanns gott om björkar och andra träd.

Ett tag när jag mitt emellan sömn och vakenhet lyssnade till suset ute fann jag mig förflyttad till havet. Det tog en stund innan jag förstod att vinden lurades med mig. Tänk så härligt med en stuga vid havet..det skulle jag gilla.

Fast jag gillar ju också att vara här där jag är just nu. Hemma i huset med vindspelet som klingar och spelar sin musik, med sommaren rakt utanför min dörr. Lastbilar och annat som ser till att saker blir gjorda (eller chaufförerna som ser till att saker blir gjorda),  en och annan förvirrad humla som flyger förbi, bussar som backar ut, någon som slänger glasflaskor borta vid återvinningen, en trimmer som arbetar och vinden, som ser till att sommaren kommer in i mitt sovrum. Sommarliv när det är som bäst!