tisdag 12 juli 2016

Det sket sig totalt, lätt konstaterat. Igår när jag tittade på vädret såg jag att det skulle vara trist ute idag så jag siktade in mig på att ta reda på tvätt. En sak på tråklistan som måste göras, men inte när solen skiner.

När jag så vaknade i morse var det bara att konstatera att den planen gick i spillror. Solen sken, det var varmt och härligt. Inte går det ju att ställa sig i källaren då. Alltså tog jag en promenad istället innan jag vattnade alla mina plantor. Plötsligt tittar jag på min ena tomatplanta i ampeln, som var så liten och ynklig för en månad sen. Nu har den blivit ett monster som kräver vatten fem gånger om dagen.

Inser raskt att det inte kommer att gå om vi får för oss att åka bort. Alltså letade jag reda på en balja och satte ner den i. Då kan jag hälla mycket vatten i baljan och sen får den dricka när den vill. Eftersom det kommer många små tomater på monsterplantan vill jag ju inte att den ska dö....

Nu slöar jag i solen för den skiner naturligtvis, underbart. Upptäckte dock att det regnat medan sonen och jag var iväg och övningskörde. Då hade jag kunnat fixa med tvätten....men det var då det. Kanske blir det sämre väder en annan dag....fast för min del är det inget måste. Fokuserar hellre på min roliga lista än på tråklistan!

En liten planta som blev till en monsterplanta på bara en månad.