tisdag 2 augusti 2016

Okej, vad är oddsen att en Star Wars utställning visas samtidigt som vi är i NewYork, sonen och jag? Att det sedan på samma ställe finns en utställning om vikingar som Historiska museet i Stockholm står bakom? Rätt höga skulle jag vilja påstå.

Så var det i alla fall. Två fantastiska utställningar. Den ena med mycket hemmakänsla då både kopia på runstenen från Frösön och bilder på Överhogdalstapeten fanns på plats, förutom massor av annan vikingafakta från vår del av världen förstås.

Sen en fantastisk utställning om alla kläder och kostymer från Star Wars. Himlen var nära...när vi kom till slutet av utställningen gick vi bakvägen och tog den en gång till för att inte missa någon intressant fakta.

Det här var alltså dagen som började med god frukost och slutade med en kvällstur med buss runt stan. Däremellan åt vi förstås mat, besökte de fina utställningarna, åkte ytterligare bussturer, gick flera promenader och bara njöt av stadens puls, alla ljud, synintryck och dofter.

Nu närmar sig klockan elva och vi är möra men fulla av intryck. Vi tänkte ställa väckare för att ta en tidig busstur imorgon men ångrade oss....vi vill sova lite längre än halv sju. Hoppas kroppen fattar det och inte vaknar förrän väckaren ringer.