söndag 31 december 2017

Nu är den här igen, inte helt otippat, men väldigt snart. Årets sista dag. Jag tycker att de här sista dagarna kommer väldigt tätt. Det var ju nyss årets sista dag och vips är den här igen.....

Fast när jag tänker tillbaka på nyårsafton 2017 inser jag att det hänt en hel del under året som gått. Jag har bytt jobb, sonen fick ett stipendium för att studera på internationell skola och bor numera i Norge under terminerna, vi har besökt både Rom och London under året, flera efterlängtade filmer har haft premiär, jag besökte tulpanernas land med en god vän, jag har påbörjat egna studier igen, vi har umgåtts med vänner, jag fick tillbaka lusten att jobba i trädgården, mängder av böcker slukades under semestern, mitt knä har börjat bråka men väntar på operation, sonen tog körkort och svart bälte. Livet har helt enkelt rusat fram men mitt i det har ändå små lugna stunder varit närvarande. 

Om mindre än fjorton timmar är det dags att säga välkommen till 2018, ett nytt spännande år ligger framför oss. 365 dagar som fortfarande är helt oskrivna....nåja kanske inte helt, jobbalmanackan för året som kommer (framförallt vårterminen) är redan ganska fulltecknad. Hur som helst, vi har ett år framför oss där vi kan fylla dagarna med saker vi mår bra av. Ibland händer det ju förstås att vi måste göra saker som inte är så roliga men med en positiv inställning kommer vi att lyckas ta oss igenom det också. 

Mina förhoppningar för året som kommer är att sonen fortsätter att trivas på UWCRCN i Flekke och att studierna går som han vill, att jag äntligen ska få operera mitt knä och att den går bra och inte hamnar mitt i min tentavecka..., jag ser fram emot att därefter få ordning på mitt knä så att jag kan gå i skogen utan att stappla fram, drömmen är faktiskt att kunna stå på knä igen....det skulle vara toppen. Men mest av allt önskar jag att vi alla, familj och vänner, får vara friska året som kommer, njuta av varje dag och glädjas åt det lilla i vardagen. 

I ett lite större perspektiv skulle jag vilja svinga mitt trollspö och göra så att alla som far illa på olika sätt får en lugn och trygg tillvaro. Ingen misshandel, ingen trafficking eller sexhandel, ingen svält, inga sjukdomar som ställer till det och inga maktgalna ledare världen över som skapar oro. 

Tyvärr tror jag inte att jag lyckas med det, hur positiv inställning jag än har. Men jag kan hjälpa till i det lilla för att på något sätt bidra till att de som arbetar för att göra världen bättre får lite mer att arbeta med. Ni vet många bäckar små....

Ett av sätten är att bli månadsgivare i Blue Dragon Children´s foundation  och att skicka pengar till ALS-forskning. Det är mina sätt att bidra men alla sätt är bra tänker jag. Vi kan alla bidra på det sätt som ligger oss varmast om hjärtat och utifrån vår egen förmåga. 

Gott nytt 2018!

p.s Skicka gärna pengar till Forskningsfonden för Klinisk neurovetenskap pg: 78 14 71-8 i Umeå, de ligger långt fram när det gäller forskning om ALS.