måndag 31 januari 2011

Sång

Nu har jag kommit hem efter att ha sjungit i några timmar. Härligt! Hela kroppen blir glad av sång, så underbart. Det är extra roligt för vi har fått fler medlemmar i vår kör, hoppas de vill fortsätta komma och sjunga. Nu är det tre veckor kvar till nästa gång, det är samma datum som min nuvarande sjukskrivning går ut. Sen kan det ju tänkas att jag måste förlänga den men...jag ser ljuset!

Tankar efter frukost

Jag sitter och funderar på det yrke jag har. Alla dess delar, men framförallt på gruppdynamik och vad det är som formar en klass. Efter att på nära håll se vad en lärare kan betyda för enskilda elever inser jag återigen vilket stort ansvar man tar på sig när man ska leda en grupp.  Ett svårt uppdrag, men så viktigt att lyssna in, visa respekt genom ett förhållningssätt där enskilda elever inte behöver känna sig utpekade.  Att eleverna ska kunna känna trygghet i skolan, att trots olikheter få känna sig lika mycket värd som andra, det är en utmaning. Jag tänker och undrar vad det är som gör att vissa lärare lyckas utan nämnbar ansträngning medan andra får kämpa mycket för att nå dithän, andra återigen når aldrig fram. Det föder också tankar hos mig där jag undrar hur jag är? Jag hoppas och tror att jag lyckas skapa trygghet för de elever jag ansvarar för, men om det inte är så, får jag veta det då?  Ibland kan jag känna att jag har ett av världens svåraste arbeten, med det ansvar det innebär. Oftast tycker jag dock bara att det är ett av världens roligast jobb som ger så mycket tillbaka.

Morgon

Här i huset pågår det vanliga morgonstöket. Gruvar mig redan för nästa måndag när jag måste åka hemifrån redan före 7, hur ska jag orka ta mig upp? Men det går säkert. Det är ju tur att jag har en son som gärna vill hinna umgås med mig på morgonen så jag inte ligger och drar mig alltför länge.