lördag 5 mars 2011

Kotlettrad

Nu är middagen i ugnen, helstekt kotlettrad, fläskhare alt. ytterfilé, välj namn själva. Insmackad med olika kryddor i mängd. I en annan ugnslåda ligger potatis i klyftor. Både vanlig och söt. Till det har vi kryddsmör med timjan och vitlök samt en kall sås med fetaost, färsk timjan och creme fraiche och svartpeppar. Nu hoppas jag bara att det kommer att smaka gott, det doftar i alla fall lockande!

Säsongen har startat

Nu har våren kommit till vår källare! Idag har jag satt årets första fröer. Chili, tomat, murbinka och lobelia. Sen tog såjorden slut.....I senaste laget för chilin men jag planterade inte den förrän i april ifjol och den blev fin då också så det ordnar sig nog. Jag var in i växthuset igår och kände på den sköna värme som blir där inne när solen ligger på!

Träning

Dagens första träningspass är avslutat, jag fick två nya övningar igår när jag var hos sjukgymnasten. Båda övningarna träningar muskler jag behöver när jag ska köra bil igen! Nu värker det så jag har lagt på ett lager Voltaren för att stilla värsta smärtan. När herrarnas skidskytte är avgjort ska jag ner i källaren till mina frön tror jag....och då menar jag inte busfrön!

Så tyst

Inne är det så tyst, så tyst. Ena halvan av familjen sover ännu medan jag sitter med tidning och kaffe. Men ute lever det om desto mer. Usch vad det blåser, inte blir det roligt att gå där det är snö kvar heller, halkigt. Tur att jag har piggar på kryckorna så att det inte blev platt fall när tidningen hämtades.
I dag blir nog mest en hemmapysseldag. Med tvätt, träning och skidåkning i soffan. I morgon har sonen samlat några kompisar för att fira 12-årsdagen och på måndag när han fyller på riktigt ska han kanske få följa en annan kompis på badet. För en som älskar bad och badhus blir det nog bästa presenten tror jag! Sitter och funderar vad vi ska få till middag idag, har en ytterfilé i kylen, undrar om jag ska rulla den i massor av kryddor och helsteka den tro?