söndag 20 mars 2011

Lugnet lägrar sig

Nu har lugnet åter lägrat sig i huset, alla pojkar har åkt hem till sitt, middagen är avklarad. Det blev coca-colastek. Det var första gången jag lagade det, god sås, påminde en del om både chilistek och porterstek. Istället för att låta den gå i en gryta på spisen stekte jag den i ugnen. Till det potatisgratäng, sallad, gelé och fetaost med chili och kryddor. Nu sitter jag i soffan och vilar mitt knä ett tag.

Biltur

Nu har jag sysslat med avancerad böjträning ett tag. Jag provsatt i bilen igår och tryckte ner kopplingen ett antal gånger och insåg att om jag har en bra knädag kan jag nog köra själv. Så idag tog jag en testtur, först ner till macken, se en extra tur för att bilen skulle få gå lite längre än bara en korttur. Det gick bra att växla men om det hade varit en dag med ont och svullet skulle det inte gå. Så jag törs inte sluta åka taxi ännu. Men snacka om att det var bra träning, jag kände precis var det sitter fast i knäet.....

Sol

Här går det mesta just nu, ugnen med en stek i, tvätten, tumlaren, ja jag går ju också! Nyss gick jag till coop för att köpa coca-cola. Tänkte göra en colastek som nog alla människor utom jag har gjort vid det här laget men det fanns ingen cola hemma. Så då fick det bli en promenad till affären. Det har blivit lite lurigt ute nu, på vissa ställen är det riktiga isfläckar, så det gäller att passa sig.  Det var en bra knädag igår, jag kunde träna mycket, så här långt idag är det också rätt okej. Men jag ska nog vila lite mer idag tror jag så att jag inte övertränar.

Uppe med tuppen...nästan

För pojkarna på övervåningen blev det en sen kväll igår, så då även för mig. Skillnaden nu är att de fortfarande sover medan jag har varit vaken ett bra tag. Som vanligt vaknade jag med ljuset. Nu sitter jag och dricker morgonkaffe och följer nyheterna på CNN och BBC för att få en bild av vad som händer i Libyen. Vilken förfärlig erfarenhet det måste vara att befinna sig mitt i en stridskonflikt. Tittar ut genom fönstret och ser solen lysa över grannskapet, det är lugnt, fridfullt och tryggt. Vilken total kontrast till händelser på andra håll i världen.