söndag 27 mars 2011

Snabbmiddag

Ikväll blev det en snabbmiddag med potatisgnocci som bas. På det pesto, rostade pinjenötter, färsk spenat och knaperstekt bacon. Toppat med ett rejält lager nyriven parmesan! Det blev jättegott, så jag lagar den gärna igen. Ofta när jag lagar gnocci gör jag egen tomatsås till men jag tänkte prova nåt nytt. Tomaterna fick istället bli en sallad. Rätten gav en väldigt god eftersmak.  Om ett tag ska vi äta jordgubbar, möjligen doppade i smält choklad!

Det blev sång

Jag kände mig så nöjd att rullgardinen kom upp så jag tog mig tiden att gå och sjunga med kören idag. Efter en promenad är jag hemma igen och har fått lite mat i magen, jag var hungrig som en varg. Sonen är också hemma efter att ha sovit över hos en kompis. Han verkar nöjd och inte alltför trött. De hade sovit ganska länge idag. Skönt att en av oss kan sova ut i alla fall. Nu unnar jag mig vila ett tag i soffan!

Klart

Sådärja, nu är rullgardinen uppe. Efter en hel del pyssel ska tilläggas. Ner i källaren ett antal gånger, först för att hämta tumstock, skruvdragare, sen för att hämta bits. Jag hade fel sort i dragaren upptäckte jag när jag väl kommit upp. Upp och ner på stolen många gånger men nu sitter allt där det ska. Som bonus blev gardinstången dammad och gardinerna vädrade. Nu sitter jag och vilar en stund, det blev ett rejält träningspass. Har fortfarande inte bestämt mig om jag ska gå och sjunga, men det lutar nog åt det.

Vill ha mörkt

Nä, nu är jag less, less, less på att vakna så okristligt tidigt jämt på helgen. Ljuset gör att jag inte kan somna om. Inser att jag borde ha en egen vaktmästare i garderoben eller någonstans att plocka fram när jag har saker som behöver göras som är besvärliga för mig. Att klättra upp och ner på stolar är inte direkt nåt jag är jättesnabb på. Skruvdragaren är i alla fall på laddning för nu ska den bara upp. Idag ska kören sjunga, känner inte riktigt att jag har tid att ägna halva dagen åt körsång, men vi är ju inte så många så det är inte bara att skippa det.  Jag har massor av skoljobb jag skulle behöva ägna mig åt istället. Vi får se hur jag gör.