söndag 3 april 2011

Ingenting och nånting

Idag har jag gjort ingenting men jag har gjort nånting också. Tempot har varit lågt, jag har unnat mig en vilodag men med lite mat, tvätt och småplockpyssel då och då. Vi åt kyckling Padang till middag. Smakade gott men jag ska ändra i receptet och ta lite mindre lime nästa gång. Snart ska vi äta efterrätt, det blir färsk ananas med vit choklad och vaniljglass.
Undrar om Pandangkyckling kan vara nåt att laga till middag?

Favoritcitat

Hittade alla mina böcker med Nalle Puh citat och tänkvärdheter i bokhyllan idag. Jag visste förstås att de var där men det är alldeles för länge sen jag läste dem.  Jag brukade läsa lite ur dem varje dag förut och jag känner att det är dags för det igen. Orden ger mig kraft! De säger ju så många kloka saker där i Sjumilaskogen. Jag har lagt upp en sida där jag kommer att samla Nalle Puh citat jag tycker om, dagens citat är: " Underskatta inte värdet av att göra ingenting, av att ströva omkring alldeles ensam, lyssna på allt man inte kan höra och bara ha det bra." Det gör vi alldeles för sällan och vad kan vara bättre att göra en söndag i april än att lyssna efter det vi inte kan höra ?

Det gick som en dans

Igår var jag ute på fest för första gången på evigheter. Det var Jägarfest på Olympia med trerätters och musik. Började med förfest hos goda vänner för att sen fortsätta på Olympia. God mat serverades innan dansen började. Jag dansade tre danser med personer jag kände. Det gick bra även om vänsterbenet inte riktigt hängde med som det ska. Ögonblicket som var mest spännande på hela kvällen var när vi skulle gå nerför olympiabacken efteråt i mörker. Piggarna ut och sakta, sakta tog jag mig nerför backen. Nöjd, utan att ha ramlat kom jag hem efter en jättetrevlig kväll. Mitt knä protesterar inte heller efter gårdagen så det där med dans var nog ingen dum idé!