måndag 18 april 2011

Kvällsfika

Hemma igen efter en tur till Övik och ju-jutsu för sonen och inköp av överraskningar för mig. Eftersom vi åt middagen till mellis hade vi båda hunnit bli hungriga så några varma mackor satt fint när vi kom hem. Sonen som dessutom kört hårt med teknikträning behövde nog fylla på energiförrådet också. Det märks att graderingen kommer närmare, de kör stenhårt på träningarna nu. Skulle tro att det är ungefär en månads träning kvar. Det går bra att köra och jag känner hur jag blir smidigare för varje dag som går men ett av stiften i mitt knä irriterar nåt alldeles förfärligt. Det känns nästan som om det är på väg ut och liksom hakar i när jag böjer på knäet. Det är väldigt obekvämt. Undrar hur snart skrotet går att plocka bort?

Lyckat

Middagen blev lyckad, sonen kom hem vrålhungrig så vi åt middag till mellis redan strax efter tre. Hans kommentar var : Åh vad mycket gott det är i den här, mums! Sen åt både han och jag med god aptit. Som tur var för mig blev det kvar till min matlåda i morgon, dessutom räckte det till en matlåda till mamma.

Risoni till middag

Denna blåsiga dag bjuder jag på risoni med bacon till middag. Anton gillar verkligen risonisallad och jag har bacon som snart går ut så det blir lagom att göra av med det. Den här kombinationen har jag inte provat förut så vi får se hur den blir. Borde bli gott för smakerna passar bra ihop! Jag har skrivit in under mat vilka ingredienser jag använde.

Men vad det blåser....

Nu får det sluta blåsa tycker jag. Hela min tomt blir full av pappers- och plaståtervinning som blåser in från granntomten där de har stora återvinningstunnor ute. När vinden tar i välter tunnorna med öppningen mot mitt håll. Påföljden blir att det virvlar av skräp över hela min tomt. Inte så kul tycker jag och förmodligen inte de som bor längre bort heller för en del av skräpet blåser säkert vidare.  Jag måste se till att prata med de berörda om det så att de ställer tunnorna på något annat vis.