lördag 14 maj 2011

Sonen kom hem, hämtade tandborsten och sen stack han igen. Inser med tydlighet att en annan tid tagit sin början.  Något jag märkt ett tag men det är väl lika bra att vänja sig på riktigt antar jag.

Schlager...urk...EM

De flesta länder verkar ha fått en verklighetstrogen presentation. Grekland presenteras med en maratonlöpare, Ryssland med en balettdansös, Italien med ett bilmuseum, Sverige med....jag ryser....en svensk utklädd till viking (eller viking utklädd till svensk) utomhus i nån slags parad med en massa suspekt utklädda figurer....tror jag såg en vuxen Pippi dans förbi. Fördomarna frodas, det som saknades var isbjörnar på gatorna och nån lättklädd blondin...Undrar om det är värdlandet som bestämmer presentationerna, eller hemska tanke, är det deltagarländerna själva?

Reklam

När man sitter framför teven så här på lördagkvällen kan man ju inte undgå att drabbas av en del reklam. Jag slås av vad oerhört mycket dålig reklam det finns och undrar hur reklammakarna egentligen tänker? De borde ju vilja göra bra, rolig och minnesvärd reklam men jag tycker att det är övervikt mot den kassa delen. Man vill ju gärna tro att det är den bra eller roliga reklamen man kommer ihåg och som påverkar ens inköp. Men det kanske är precis tvärtom, den dåliga reklamen man retar sig på, det är den som sätter sig. Så när man står där i affären och inte kan bestämma sig för vilket märke man ska välja då suger man tag i nåt som ser bekant ut....kanske är just det produkten som den urusla reklamen sålde...För varför skulle det annars finnas så mycket dålig reklam? Kan också fundera över hur man som reklammakare kan känna yrkesstolthet över vissa reklamsnuttar eller stavas stoltheten p e n g a r? Hm, reklam kan det vara en framtidsbransch?

Hemma igen

Sådär nu är jag hemma igen efter dagens andra tur till staden. Hämtade sonen i ju-jutsulokalen. Han var rätt slutkörd efter tre och en halvtimmes hårdträning. Dessutom var han hungrig så vi gick in på Kinarestaurangen mitt emot och köpte med mat hem. På hemväg åt han friterad kyckling och ris och vi konstaterade skrattande att förmågan att äta med pinnar inte ligger i generna...Här hemma fortsatte vi att mumsa på vårrullar och stekta grönsaker. Mums. Måste köpa hem kinesiskt oftare. Man kan ju laga den sjäv men det är inte riktigt samma sak som att äta med pinnar ut såna där lådor som man annars bara ser på film...

Viloläge

Hemma igen efter en tur till stan. Provade att gå i affärer litegrann men insåg att jag fixar inte hela tiden till dess att sonen tränat klart så jag for hem igen. Men om två timmar är det dags att återvända. De blev bara sex stycken som tränar idag, men som tur var hade Sudden sin graderingspartner där. Nu kommer de att hinna gnugga teknikerna ordentligt till på onsdag.

Aningen bättre

God förmiddag! När jag klev ur sängen i morse kändes det aningen bättre i ryggen. Men aj för att behöva hosta eller nysa....Nu gäller det att göra mina ryggövningar ordentligt. Så att det fortsätter att gå åt rätt håll, för jag är fortfarande lite sned men fortsätter jag att trycka på så... Det är kallt och eländigt ute idag, fläkten i växthuset får nog gå hela dagen tror jag. Då börjar inte plantorna misströsta i alla fall. Snart dags för en frukost modell större så att sonen står sig ett tag. Han har träning större delen av dagen  inför graderingen till brunt monbälte på onsdag. Jag hade tänkte gå på stan under tiden och göra av med pengar men med tanke på ryggens skick skjutsar jag dit honom sen åker jag hem igen.