söndag 22 maj 2011

Söndag kväll

Sonen och jag kom hem ungefär samtidigt, han från några timmar i laserhallen, jag från Skorpeds kyrka där jag sjöng med min kör.
Innan han dök upp hemma hann jag med lite hemligheter. Mamma håller också på med hemligheter...Sonen har  hemligheter han med,  fast han sa att jag förstörde hans när jag frågade varför han inte kommit hem med ett slöjdalster jag vet att han började med efter jul...Hemligheter överallt!! Att min rygg värker är ingen hemlighet men det känns aningen bättre än efter lunch, jag hoppas verkligen att det håller i sig.

Snart sång

Mormor skjutsar sonen och hans kompis till stan. De ska på medlemskväll på Area1. Själv ska jag med kören till Skorped och sjunga i kyrkan. Känner mig lite ringrostig då jag inte har haft möjlighet att vara med på de två senaste övningarna. Min rygg krånglar igen...vad är det med den...nu är det nog tycker jag!

ALS-berättelse igen

Just nu ser jag en intervju med Maria Eggers på Nyhetsmorgon. Mycket av hennes berättelse handlar om hur hon hanterar sin dödsångest. Det är så smärtsamt att se och ta in hennes berättelse. Unga kvinnan,40 år,  med ett litet 3-årigt barn. Förtvivlan och maktlösheten över att ingenting går att göra åt denna hemska sjukdom sliter i själen. Jag såg en intervju med henne tidigare i år också och man kan se hur hennes sjukdom förvärrats sedan dess. Den är obeveklig. Trots en önskan att alla med sjukdomen ska få leva ett bra liv länge, vill jag inte att någon ska behöva få en variant som innebär ett långt lidande. Det är så oerhört smärtsamt.
Jag vill återigen passa på att göra lite reklam för Forskningsfonden för Klinisk neurovetenskap, pg: 78 14 71-8, som gör ett oerhört stort arbete för att finna lösningar till varför man drabbas av denna hemska sjukdom och förhoppningsvis finna ett botemedel.

Lugn söndag

En skön sovmorgon, nu sitter jag i soffhörnet med morgonkaffet. Vi hade en trevlig kväll igår, jorden gick inte under, pajerna blev uppätna. Vilken tur! Ja, de gick inte åt helt och hållet, det är några bitar kvar till lunch idag.