måndag 11 juli 2011

Åskan är inte mindre läskig bara för att solen skiner....

Kväll

Det mullrade till och sen for åskan nån annanstans, nu är det fint igen! Sonen och hans kompisar badar i ån, jag tittar faktiskt på lite nyheter. Tänkte att jag skulle få lite koll på allt som händer ute i världen. TV:n används inte särskilt ofta nu så den tycker nog att det är trevligt att bli ihågkommen en stund...

Otakt

Vi är i otakt vad gäller mattider i vårt hus nu. Frukost runt halv 11, lunch vid halv 3. Få se när det blir middag idag. Lunchen blev en god pytt med rejält sting, gott! Sonen kom hem och åt, sen stack han till sina kompisar igen. Själv sitter jag på altanen med en bok och njuter av sommaren.

Hembygdsgården

Jag har varit och gofikat på hembygdsgården. Trevligt och gott, det är så vackert och fridfullt där. Det enda som stör är de vita partytält som står uppställda, synintrycken blir inte riktigt lika vilsamma med dem där.  Jag förstår behovet av att kunna sitta under tak för att fika men särskilt vackert är det inte.

Nytränad

Nu är jag nytränad och nyäten. Det gick bra att träna men det gör ont i knävecket och blir svullet när jag jobbar, men det får jag nog stå ut med skulle jag tro. När jag kom hem blev det fattiga riddare till frukost, det är så gott. Jag gillar verkligen de här lediga dagarna när jag har tid och ork att göra något annat än hälla upp yoghurt i en skål!

Måndag morgon

Måndag morgon och jag sitter i soffan med kaffemugg och tidning och laddar för ett träningspass hos sjukgymnasten om en timme. Önskar det fanns nåt magiskt trollspö att svinga över min lårmuskel så den sväller och blir som förr....Tyvärr finns nog inga genvägar. Det är bara att bita i och gneta på. Det blir som en ond cirkel för om jag tränar för mycket då svullnar knäet upp och blir alldeles hopplöst, tränar jag för lite då blir det ingen lårmuskel alls...Antar att den gyllene medelvägen är när knäet bara blir lite svullet....
I morse låg tidningen om Åsele marknad i postlådan. Det var jättelängesen jag var där, tror att det var sista sommaren pappa levde, alltså 2003. Fast när jag var yngre då var vi där varje år. Då måste jag erkänna att själva marknaden inte lockade så mycket, då var det kvällarna och Trillen som gällde....Få se om det kanske blir ett besök i år, fast på marknaden då!